Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos U-19 futbolo čempionato ambasadoriai Marius Stankevičius ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė: „Tai galimybė mums visiems parodyti, kas esame ir ką galime“

Penktadienį ryte paaiškėjo su kokiomis komandomis Lietuvos jaunimo U-19 futbolo rinktinė susirems mūsų šalyje pirmą kartą organizuojamame Europos čempionate. Lemiamą vaidmenį burtų traukime atlikę čempionato ambasadoriai Marius Stankevičius ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė savo įspūdžiais dalinosi su portalo 15min.lt žurnalistais.
Čempionato ambasadoriai
Marius Stankevičius ir Vaida Grikšaitė-Česnauskienė / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

„Aš burtus vertinu labai gerai – šiandien Lietuvai susitikti su tokiomis komandomis yra garbė“, – teigė  Lietuvos futbolo rinktinės gynėjas M.Stankevičius.  – „Visi galvoja, jog šios komandos yra favoritės, taigi Lietuvos futbolininkai bus priversti rimtai nusiteikti“.

Geriausiu Lietuvos futbolo žaidėju 2008 ir 2009 metais pripažintas M.Stankevičius prognozavo, jog  į varžybas, kuriose mūsų šalies komanda kovos su ispanais, olandais ir portugalais, turėtų susirinkti daug futbolo sirgalių.

Kalbėdamas apie varžovus, futbolininkas negalėjo išskirti stipriausiųjų: „Nereiktų nuvertinti ir kitų. Mano manymu, šiandien visos komandos yra panašaus lygio“.

Paklaustas apie Lietuvos jaunimo rinktinės galimybes, patyręs futbolininkas teigė, jog šis čempionatas bus puiki galimybė pamatyti, kokią vietą Lietuva užima Europoje: „Kas buvo, tas jau praėjo, o dabar turėsime galimybę pasigalynėti su favoritais“.

„Mis Lietuva 2002“ V.Grikšaitė-Česnauskienė teigė, jog jos ir vyro Deivido Česnauskio, kuris yra profesionalus futbolininkas ir Lietuvos nacionalinės komandos narys, gyvenimai yra neatsiejami nuo šios sporto šakos.

„Man didelė garbė prisidėti prie U-19 Europos čempionato organizavimo, nes tai – ne eilinis įvykis visai Lietuvai ir aš, kaip moterų futbolo atstovė, bandysiu visapusiškai populiarinti šią sporto šaką“, – 15min.lt teigė Europos čempionato ambasadorė.

Buvusi „Mis Lietuva“ pripažino, jog traukti burtus – atsakingas darbas, sukeliantis stiprius jausmus: „Pamačius varžovus net šiurpuliukai per kūną bėgo. Visgi paskui supratome, kad tai labai puiki galimybė Lietuvai pritraukti daugiau žmonių į futbolo aikšteles ir prie televizijos ekranų. Manau, jog tai – tarsi perliukas mūsų sričiai“.

V.Grikšaitei-Česnauskienei pritarė ir M.Stankevičius: „Gal patys Lietuvos rinktinės žaidėjai sakys: „žaidžiau prieš ateities žvaigždes“, o galbūt tai bus galimybė sužibėti patiems. Šansas žaisti prieš tokias komandas pasitaiko ne kiekvienam – tai galimybė mums visiems parodyti, kas esame ir ką galime“.

Primename, kad aštuonios rinktinės (Lietuva, Prancūzija, Serbija, Portugalija, Ispanija, Nyderlandai, Gruzija, Turkija) buvo suskirstytos į dvi grupes. Į A grupę automatiškai pateko čempionato šeimininkė Lietuva. Mūsų šalies varžovėmis bus Nyderlandų, Ispanijos (gina čempionų titulą) ir Portugalijos rinktinės. B grupėje žais: Serbija, Turkija, Gruzija ir Prancūzija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius