Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos U-19 futbolo čempionato trofėjus apsistojo Kaune

Originalus trofėjus, dėl kurio pastaruosius tris dešimtmečius kovojo didžiausios būsimos Europos futbolo žvaigždės, apsistojo Kauno miesto savivaldybėje.
Čempionato organizatoriai ir Andrius Kupčinskas su taure.
Čempionato organizatoriai ir Andrius Kupčinskas su taure. / Roko Tenio nuotr.

Taurė iš Europos futbolo asociacijų sąjungos (UEFA) būstinės į Lietuvą atkeliavo prieš artėjantį Europos iki 19 metų (U-19) vaikinų futbolo čempionatą.

Penktadienį čempionato Lietuvoje organizacinio komiteto vadovas Mindaugas Verbickas kartu su Kauno apskrities futbolo federacijos prezidentu Romanu Levinsku perdavė trofėjų Kauno miesto savivaldybės merui Andriui Kupčinskui.

„Kaunui garbė priimti šią varžybų taurę. Kauniečiai su nekantrumu laukia prasidėsiančio čempionato, kuomet galėsime pamatyti stipriausias komandas ir grožėtis gražiausiu futbolu. Nors mūsų rinktinė pateko į labai sudėtingą pogrupį, tikiu jų užsispyrimu ir linkiu jiems kuo geriausios sportinės sėkmės“, – sakė A.Kupčinskas.

„Lietuvos jaunimo rinktinė visas trejas grupių etapo rungtynes žais Kaune. Todėl labai kviečiame miesto gyventojus ir svečius atvykti į stadioną ir palaikyti mūsų šalies jaunąją kartą“, – sakė M.Verbickas.

Trofėjus Kauno miesto širdyje pabus apie dvi savaites. Liepos pradžioje taurė keliaus į Alytų, o prieš Europos U-19 čempionato startą – į Marijampolę. Šiuose trijuose miestuose čempionato kovos įvyks liepos 20 – rugpjūčio 1 dienomis.

Lietuvos U-19 rinktinė Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione žais A grupės rungtynes su Ispanijos, Portugalijos ir Olandijos bendraamžiais.

Pereinamąjį trofėjų jaunimo rinktinėms UEFA įsteigė 1981 metais pradėjus rengti Europos U-18 čempionatą. Nuo 2002 m. čempionato amžiaus cenzas pasikeitė nuo 18-os iki 19-os metų.

Minėtąjį prizą jaunystėje yra laimėjusios tokios būsimos futbolo superžvaigždės kaip prancūzas Thierry Henry, portugalas Luisas Figo, anglas Paulas Scholesas, ispanai Andresas Iniesta, Fernando Torresas ir kiti.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius