-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

F.B.K. „Kaunui“ – aukščiausios prabos medaliai

Lietuvos futbolo federacijos II lygos Pietų zonoje besigrumiantis Futbolo bendruomenės klubas (F.B.K.) „Kaunas“ į savo naująją istoriją įtraukė ir pirmąjį įrašą aukso raidėmis – kauniečiai triumfavo šių metų pirmenybėse. Per 26 rungtynes iškovoję 63 taškus, Geltonai Žali tapo nebepavejami artimiausiems konkurentams ir jau netrukus pasipuoš aukso medaliais.
FBK „Kauno“ futboininkai
FBK „Kauno“ futboininkai

Penktadienio vakarą sostinės derbyje „Gariūnai“ 2:1 palaužė „VU-Vilmestos“ futbolininkus ir taip jiems užkirto kelią užlipti ant aukščiausio pirmenybių laiptelio. Nors kauniečiai sužaidę visas sezono rungtynes užsitikrino sidabro medalius, tačiau teorinių galimybių „Kauną“ aplenkti turėjusi Vilniaus universiteto komanda per paskutiens dvejas rungtynes prarado net 5 taškus ir patys nulėmė, jog nugalėtojais tapo geltonai-žali.

“Gero sezono – fantastiška pabaiga. Didelis ačiū komandos vyrams už kovingumą, norą ir paprastumą. Kai į viską pradėjome žiūrėti paprasčiau, tuomet tapome ramesni ir psichologiškai stipresni, kas galų gale padarė mus nugalėtojais. Didelė dalis mūsų pergalės priklauso mūsų sirgaliams, viso sezono metu jie buvo tarsi mūsų papildomas žaidėjas aikštėje, net ir kai komandai labai nesisekdavo. Komandos vardu sakau Jiems „Ačiū“, ir  sveikinu su pelnytai iškovotu auksinius medalius”, –  fbk-kaunas.lt svetainei kalbėjo komandos vyriausiasis treneris Mantas Babianskas.

„Aš dar nesuprantu kas įvyko – trūksta žodžių, nors veidą puošia šypsena, – iš karto po rungtynių kalbėjo F.B.K. „Kauno“ vadovas Valdas Knyzelis. – Prieš sezoną svarstėme, jog patekti tarp trijų pajėgiausių komandų, būtų geras pasiekimas, tačiau komanda stengėsi iš visų jėgų, idėjo daug sunkaus darbo, tad drąsiai galiu pasakyti, jog esame verti vadintis stipriausiais“.

Aš dar nesuprantu kas įvyko – trūksta žodžių, nors veidą puošia šypsena, – iš karto po rungtynių kalbėjo F.B.K. „Kauno“ vadovas Valdas Knyzelis.  

Nelengvai sezoną pradėję geltonai-žali, antrajame pirmenybių rate buvo beveik nesustabdomi – per 13 susitikimų iškovota net 12 pergalių ir tik vienintelį kartą lygiosiomis 0:0 sužaista su „VU-Vilmestos“ atstovais.

„Ačiū Dievui! Pirmiausiai dėkoju jam už tokius dalykus. Teko tapti I lygos nugalėtoju, bet emocijų kiekiu šis titulas yra stipriai pranašesnis, gal dėl asmeninio indėlio – didžiuojuos viskuom, kas telpa į pavadinimą F.B.K. „Kaunas“: žaidėjais, treneriais, sirgaliais, visais kitais, kurie prisidėjo!“, – sužinojęs puikią naujieną sakė geltonai-žalių kapitonas Tomas Čeliiauskas.

Vis dėl to intriga tęsėsi beveik iki sezono pabaigos – Vilniaus universiteto futbolininkai turėję kelių rungtynių atsargą, pirmavo pagal prarastus taškus, tad F.B.K. „Kaunui“ sužaidus visus susitikimus ir įsitaisiu turnyrinės lentelės viršuje, beliko su nerimu sekti sostinės atstovų pasirodymus. Kauniečių ekipa taip pat nenutraukė ir treniruočių proceso, mat pirmenybėms pasibaigus dvi komandos turinčios vienodą taškų skaičių, žaistų papildomas, „auksines“ rungtynes, todėl ruoštasi ir šiam susitikimui.

Sirgalių įkurtam F.B.K. „Kaunui“ kol kas tai yra aukščiausias pasiekimas – pernai taip pat LFF II lygoje rungtyniavę kauniečiai tenkinosi tik 6 vieta.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius