-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FA taurės finale – dramatiškas „Liverpool“ triumfas, bet prarastas M.Salahas

Londono „Chelsea“ ir „Liverpool“ klubai antrą sykį šiame sezone susidūrė finale dėl taurės ir antrą kartą šių komandų rungtynės klostėsi pagal identišką scenarijų. FA taurės finale per pagrindinį laiką ir pratęsimą ekipos įvarčių nepasiekė, o baudinių serijoje 6:5 triumfavo „Liverpool“.
Sadio Mane ir Jurgeno Kloppo triumfas
Sadio Mane ir Jurgeno Kloppo triumfas / Scanpix/Action Images via Reuters nuotr.

Pirmajame kėlinyje kur kas grėsmingiau varžovų vartus atakavo „Liverpool“, bet įvarčių pasiekti „raudoniesiems“ nepavyko, o sužaidus vos daugiau nei pusvalandį jų stovyklą supurtė Mohamedo Salaho trauma.

Egiptietis negalėjo tęsti rungtynių ir 33-ą minutę buvo pakeistas, taip išgąsdindamas „Liverpool“ sirgalius: jei raumens trauma pasirodys rimta, puolėjas gali praleisti ne tik likusias Anglijos „Premier“ lygos rungtynes, bet ir UEFA Čempionų lygos finalą prieš Madrido „Real“, kuris vyks gegužės 28 dieną.

Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Mohamedas Salahas patyrė traumą
Scanpix/Action Images via Reuters nuotr./Mohamedas Salahas patyrė traumą

Antrajame kėlinyje komandos žaidė dar atviriau ir kūrė dar daugiau progų, tačiau kažkokiu būdu įvarčių taip ir nepasiekė.

„Chelsea“ gretose geriausią progą turėjo Marcosas Alonso, 48-ą minutę pataikęs į skersinį.

Savo ruožtu „raudonieji“ visiškai prispaudę varžovus buvo likus maždaug 10 minučių iki pagrindinio laiko pabaigos, bet Luisas Diazas savuoju bandymu pataikė į virpstą, Andrew Robertsonas iš dar geresnės situacijos irgi mušė į vartų konstrukciją ir komandoms teko žaisti pratęsimą.

Beje, antrojo kėlinio pabaigoje priverstinai buvo pakeistas ir dar vienas kertinis „Liverpool“ žaidėjas Virgilas van Dijkas. Olandas aikštę dėl keitimo paliko pirmą kartą šiame sezone, tačiau tikimasi, kad šis vidurio gynėjas rimtos traumos nepatyrė.

Per pratęsimą komandos jau nebuvo tokios aktyvios ir nesukūrė rimtų progų, tad FA taurės likimas buvo sprendžiamas baudinių serijoje.

Baudinių seriją solidžiau pradėjo „Liverpool“, kurio visi keturi pirmi žaidėjai pasižymėjo, tuo tarpu antras iš „Chelsea“ smūgiavęs Cesaras Azpiliqueta pataikė į virpstą.

„Raudonieji“ galėjo išplėšti pergalę, kai penktas smūgį atliko Sadio Mane, bet senegaliečio bandymą atrėmė jo komandos draugas rinktinėje Edouard'as Mendy.

Nepavykus išsiaiškinti per penkis smūgius, komandoms teko mušti papildomai.

Iš pradžių smūgius realizavo tiek Hakimas Ziyechas, tiek Diogo Jota, tačiau tuomet Masono Mounto bandymą atrėmė Alissonas Beckeris ir „Liverpool“ gavo dar vieną šansą.

Juo pasinaudojo gynėjas iš Graikijos Kostas Tsimikas, nepalikęs šansų varžovui ir netrukus atsidūręs ant komandos draugų pečių.

Šios komandos vasario pabaigoje grūmėsi ir Anglijos lygos taurės (EFL) finale. Tada pagrindinis laikas ir pratęsimas baigėsi be įvarčių, o baudinių serijoje irgi triumfavo „Liverpool“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius