-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Farsas: COVID-19 išguldytas klubas įleido tik devynis žaidėjus, gavo 0:7 ir nebaigė mačo

Neįprasta situacija užfiksuota vėlyvą šeštadienio vakarą Portugalijos aukščiausios lygos pirmenybėse, kur susitiko dvi Lisabonos komandos „Belenenses“ ir „Benfica“.
„Belenenses“ komanda prieš rungtynes
„Belenenses“ komanda prieš rungtynes / „Scanpix“ nuotr.

Dėl staiga išplitusio koronaviruso šeimininkų komanda į šį mačą surinko vos devynis žaidėjus, iš kurių vienas vartininkas turėjo užimti aikštės žaidėjo poziciją.

„Belenenses“ bėdos prasidėjo šią savaitę, kai vienam iš žaidėjų pasireiškė su COVID-19 susiję simptomai ir testas buvo teigiamas.

Vėliau komandoje iš viso nustatyta 17 teigiamų viruso atvejų: 13 tarp žaidėjų ir dar keturi tarp trenerių.

Vis dėlto rungtynės įvyko, nepaisant kelių „Belenenses“ žaidėjų pasipiktinimo. Jie socialinėje žiniasklaidoje paskelbė bendrą pareiškimą.

Šeimininkai 23-ejų neturintį vartininką Joao Monteiro buvo priversti leisti į ataką ir nenuostabu, kad tokią komandą Čempionų lygoje žaidžianti „Benfica“ pradėjo taršyti jau nuo pirmųjų dvikovos minučių.

Po pirmojo kėlinio „Benfica“ pirmavo 7:0 ir antrojo kėlinio pradžioje „Belenenses“ nusprendė, jog šis sudegusio teatro spektaklis turi baigtis.

J.Monteiro patyrė traumą, "Belenenses" išvedė iš aikštės dar du žaidėjus ir tokiu būdu liko tik su šešiais futbolininkais. Mačas buvo nutrauktas, „Benfica“ iškovojo pergalę.

Įdomu tai, kad prieš rungtynes „Belenenses“ prezidentas Rui Pedro Soaresas tvirtino, jo jo komanda neprašė atidėti rungtynių ir yra pasiruošus žaisti.

„Esame užregistravę 38 žaidėjus ir visais jais pasitikime. Sprendimą dėl rungtynių priima sveikatos priežiūros institucijos. Palauksime ir ketiname gerbti jų sprendimą“, – teigė klubo vadovas.

FIFA nuostatai leidžia komandai į aikštę išbėgti su mažiausiai septyniais žaidėjais. Jei futbolininkų skaičius yra mažesnis, rungtynės stabdomos ir pergalė skiriama varžovui. Taip ir nutiko antrojo kėlinio pradžioje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius