Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Federacija išsirinko tris kandidatus į Lietuvos futbolo rinktinės trenerio postą

Lietuvos futbolo federacijos (LFF) vadovai vykdomojo komiteto nariams balsuoti pateikė tris kandidatūras užimti šalies rinktinės trenerio postą.
Csaba Laszlo
Csaba Laszlo / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Treniruoti šalies futbolo rinktinę pretenduoja Valdas Ivanauskas, Liudas Rumbutis ir Csaba Laszlo, – „Lietuvos rytui“ sakė LFF generalinis sekretorius Julius Kvedaras. – Vykdomojo komiteto nariams paaiškinome kandidatų vizijas, kokių darbo sąlygų ir pagalbininkų jie norėtų. Savo darbą atlikome, dabar atėjo laikas jų sprendimui.“

Pretendentų perimti iš Raimondo Žutauto rinktinės vairą sumažėjo iki trijų, kai atkrito Aurelijaus Skarbaliaus kandidatūra. Jis sudarė ilgalaikį kontraktą su „Brondby“, o dėl užimtumo klube negalėtų kartu vadovauti ir šalies rinktinei.

Vienuolika balso teisę turinčių LFF vykdomojo komiteto narių į oficialų posėdį rinkti naujojo trenerio turėtų susirinkti kitą mėnesį.

2010 metų vasarį renkant Lietuvos futbolo rinktinės trenerį irgi balsavo LFF vykdomojo komiteto nariai. Tada posėdis priminė žaidimą, nes vardinius marškinėlius su iš anksto užrašyta pavarde ir pareigomis iškart gavo vienbalsiai išrinktas Raimondas Žutautas, primena „Lietuvos rytas“.

Futbolo užkulisiuose tvirčiausiu kandidatu pakeisti po nesėkmės 2012 metų Europos čempionato atrankos varžybose atsistatydinusį R.Žutautą laikomas 45-erių metų V.Ivanauskas.

Tačiau didelę įtaką LFF turintis J.Kvedaras tvirtino, kad jo favoritas – Rumunijoje gimęs Vengrijos futbolo treneris C.Laszlo. „Jis – ne skuduras ir turi tvirtą stuburą. Tai įrodė dirbdamas Edinburgo „Hearts“, – apie 47-erių metų vengrą sakė LFF generalinis sekretorius.

Trečiasis pretendentas treniruoti Lietuvos rinktinę – 56-erių metų L.Rumbutis – jau trečią dešimtį metų labiau yra žinomas ne Lietuvos, o Baltarusijos futbolo sirgaliams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius