-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Fernando Llorente: „Mano kūnas neatlaikė alinančių „Juventus“ treniruočių“

Interviu didžiausiam Italijos sporto dienraščiui „La Gazzetta dello Sport“ davęs futbolininkas Fernando Llorente paaiškino sunkią adaptaciją Turino „Juventus“ klube lėmusias priežastis.
Fernando Llorente
Fernando Llorente / „Scanpix“ nuotr.

Praėjusią vasarą laisvuoju agentu tapęs ispanas nusprendė atsisveikinti su Bilbao „Athletic“ ekipa ir persikraustyti į Italiją.

Užsitęsusi adaptacija paskatino nemažai kalbų, jog puolėjas taip ir neras vietos Antonio Conte vadovaujamoje komandoje, tačiau sparčiai gerėjantis futbolininko žaidimas viską apvertė aukštyn kojomis.

„Ruoštis sezonui pradėjau kupinas pasitikėjimo savimi ir įgijęs gerą sportinę formą. Tačiau mano kūnas nebuvo įpratęs prie tokio sunkaus darbo, todėl jaučiausi tuščias ir visiškai nusivaręs nuo kojų“, – prisipažino puolėjas.

„Mąstymas žengia koja kojon kartu su kūnu, todėl natūralu, jog atsirado abejonių. Negana to, kova dėl vietos aikštėje vyko tarp penkių puolėjų, kas kėlė dar daugiau streso“.

„Treniruotės „Juventus“ ir „Athletic“ ekipose skiriasi kaip diena ir naktis. Turine negali nė sekundei atsikvėpti, todėl mano kūnas neatlaikė“.

„Nepaisant to, visi aplinkui tikėjo manimi ir tai stūmė mane į priekį. Po kiek laiko mano kūnas prisitaikė prie radikalių pasikeitimų ir galėjau pradėti iš naujo. Vėliau sulaukiau progų pasirodyti aikštėje ir dėka kylančio pasitikėjimo savimi su kiekvienu maču žaidžiau vis geriau. Radau sau tinkantį ritmą, kuris leido lengviau adaptuotis“, – teigė ispanas.

„Gerėjant sportinei formai mane nusišypsojo laimė parodyti savo sugebėjimus aikštėje ir prie to taip pat prisidėjo Fabio Quagliarellos bei Mirko Vučiničiaus traumos“.

Nenorėjau išvykti, tačiau mane žudė mintis, jog puolėjų sąraše esu paskutinis. Svarbiausia tai, jog nenuleidau rankų ir toliau sunkiai dirbau.

Lėta adaptacija paskatino kalbas spaudoje, jog F.Llorente atsidarius žiemos perėjimų langui ieškosis sau kito klubo, tačiau pats futbolininkas šias kalbas kategoriškai paneigė.

„Nenorėjau išvykti, tačiau mane žudė mintis, jog puolėjų sąraše esu paskutinis. Svarbiausia tai, jog nenuleidau rankų ir toliau sunkiai dirbau. Sunkus darbas visada atsiperka“, – samprotavo beveik dviejų metrų milžinas.

„Žinojau, jog „Serie A“ pirmenybės išsiskiria iš kitų ir adaptacijai reikia laiko. Atvykę į „Juventus“ Michelis Platini ir Zinedinas Zidanas taip pat ne iškart pritapo. Italijoje sunkiau pelnyti įvartį, nes čia dažniau sutankinama gynybos linija. Visuomet šalia manęs buvęs Antonio Conte pačioje pradžioje įspėjo, jog adaptacijai reikės kantrybės ir laiko“.

Į Pjemonto sostinę atvykęs F.Llorente liko suvažėtas jį supančia aplinka ir ypač „Juventus“ bei Italijos nacionalinės rinktinės atakų dirigentu Andrea Pirlo.

„Andrea Pirlo. Buvau matęs, ką jis sugeba aikštėje, tačiau treniruotėse jis taip pat nepakartojamas. Neįtikėtina, tačiau Pirlo ir klaidos yra vienas su kitu nieko bendro neturintys žodžiai. Nėra tokių, kurie nesižavi jo baudos smūgiais“, – F.Llorente gyrė 34 metų veteraną.

Šį sezoną per 12 oficialių mačų puolėjas pasižymėjo keturis kartus bei atliko vieną rezultatyvų perdavimą.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius