Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA atmintinė į pasaulio čempionatą atvyksiantiems turistams įsiutino brazilus

Po trijų mėnesių Brazilijoje startuos pasaulio futbolo čempionatas. ta proga FIFA savo mėnraštyje išplatino atmintinę, skirtą turistams, kurią pavadino „Brazilija pradedantiesiems“ Atmintinė jau sukėlė brazilų protestų audrą, o FIFA buvo priversta iš savo internetinio portalo išimti pastebėjimus apie brazilus ir Braziliją.
Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje talismanas – šarvuotis Fuleco
Pasaulio futbolo čempionato Brazilijoje talismanas – šarvuotis Fuleco / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FIFA sirgaliams pateikė dešimt pastebėjimų apie brazilus, kurie nepatiko šios šalies žmonėms ir jie pareikalavo ištrinti ar paneigti žinias. Labiausiai brazilams nepatiko šeši pastebėjimai.

1. Nepunktualumas. Jei brazilas jums pasiūlė ateiti susitikti 12.30 val., galite ramiai atpėdinti 15 minučių po sutarto laiko ir jūs tikrai nepavėluosite. Teks oponento dar ir palaukti.

2. Eilės. Kantriai laukti eilėse – ne brazilų kraujyje. Patikėkite, jei bus eilė, brazilai bandys viską daryti be eilės ir sukurs chaosą.

3. Saugokis pėsčiųjų perėjos. Kaip sakoma, išlieka tik stipriausieji – perėjose vairuotojai ignoruoja pėsčiuosius, tad nesitikėkite, kad kas nors iš vairuotojų jus praleis pėsčiųjų perėjose.

4. Jei atėjote į mėsos restoranus „churrascaria“, kuriuose reikia mokėti tik už įėjimą ir gėrimus, atminkite du dalykus: prieš tai geriau 12 valandų nevalgyti ir prašykiti kuo mažesnių mėsos porcijų, nes pačią skaniausią mėsą atneš paskutinę. Jūsų skrandis „neparagaus“ skanumyno, nes jame jau nebus vietos.

5. Nekalbėkite ispaniškai. Valstybinė kalba Brazilijoje – portugalų. O jei jūs pasakysite, kad Brazilijos sostinė yra Buenos Airės, tikrai būsite išprašytas iš šalies.

6. Būkite kantrūs. Brazilijoje viskas daroma paskutinę minutę. Tai tinka ir pasirengimui pasaulio čempionatui. Turistai turi su tuo susitaikyti ir nesinervinti. Brazilijoje požiūris į gyvenimą yra toks – atsipalaiduok ir mėgaukis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius