Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA atsakas į kritiką: „Pasaulio čempionatas galėtų vykti ir Šiaurės Korėjoje“

FIFA prezidentas Gianni Infantino ir toliau aktyviai kratosi bet kokios kritikos, kad sprendimas surengti pasaulio futbolo čempionatą Katare buvo neteisingas.

„Aš vis dar įsitikinęs, kad daugumai žmonių iš Vakarų atsivers akys dėl arabų pasaulio“, – teigė FIFA galva.

„Mes gyvename tame pačiame pasaulyje. Turime gyventi drauge. Turime suprasti vienas kitą, bet kartu suprasti ir tai, kad esame skirtingi. Su skirtingais įsitikinimais, istorija, patirtimi“, – tęsė G.Infantino.

„FIFA yra globali organizacija. Mes esame futbolo žmonės, ne politikai. Mes norime vienyti žmones. Pasaulio čempionatą gali organizuoti bet kuri šalis. Jeigu to norėtų Šiaurės Korėja...“ – mintį staiga nutraukė FIFA prezidentas, netrukus pratęsęs, kad ir tai būtų įmanoma.

„Buvau Šiaurės Korėjoje prieš kelerius metus su klausimu, ar ji galėtų surengti pasaulio moterų futbolo čempionatą kartu su Pietų Korėja. Kaip matote, tai nepavyko, bet būčiau keliavęs ir 100 kartų, jei tai būtų padėję. Norime vienyti pasaulį“, – pareiškė G.Infantino.

Diktatoriaus Kim Jong Uno valdoma Šiaurės Korėja FIFA pasaulio reitinge užima 112 vietą, o planetos pirmenybėse paskutinį sykį žaidė 2010-aisiais.

Įdomu, kad Šiaurės Korėjos sostinėje Pchenjane stovi didžiausias futbolo stadionas pasaulyje, talpinantis net 114 tūkst. žmonių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius