-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 04 02 /16:38

FIFA bausmė „Barcelona“ klubui – metus negalės pirkti naujų žaidėjų

Neįtikėtina, bet faktas – Tarptautinė futbolo federacijų sąjunga (FIFA) nutarė nesitaikstyti su grobuoniškais garsų ir turtingų klubų apetitais, kurie be skrupulų „praryja“ jaunus futbolo talentus, ir jau nubaudė vieną iš pasaulio galingųjų. Nuo FIFA nukentėjo katalonų „Barcelona“ ekipa ir Ispanijos futbolo federacija. Katalonijos ekipa susilaukė itin griežtos bausmės – metus negalės pirkti naujų futbolininkų.
Neymaras
Neymaras / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

FIFA drausmės komisija trečiadienį nubaudė Ispanijos futbolo federaciją ir „Barcelona“ klubą už jaunųjų, nesulaukusių aštuoniolikos, futbolininkų perėjimo iš ekipos į ekipą reglamento nesilaikymą ir jų neteisėtą registravimą.

Kaip skelbia FIFA puslapis, „Barcelona“ nuo 2009 metų iki 2013-ųjų net 10 kartų pažeidė jaunimo perėjimo iš komandos į komandą reglamentą, tad buvo būtina imtis ne prevencijos, o jau veiksmų.

„Barcelona“ klubui FIFA uždraudė du perėjimo iš ekipos į klubą ciklus vykdyti vidinius bei tarptautinius žaidėjų pardavimus ar pirkimus bei nubaudė komandą 450 tūkst. Šveicarijos frankų (369 tūkst. eurų) bauda.

„Barcelona“ klubui FIFA uždraudė du perėjimo iš ekipos į klubą ciklus vykdyti vidinius bei tarptautinius žaidėjų pardavimus ar pirkimus bei nubaudė komandą 450 tūkst. Šveicarijos frankų (369 tūkst. eurų) bauda. Taip pat „Barcelona“ per 90 dienų turės išspręsti ir pasirašyti taikos sutartis su tais dešimt subjektų, kurių teises, pirkdami jaunus futbolininkus, katalonai pažeidė.

Tai reiškia, kad per du ateinančius perėjimų langus, šių metų vasarą ir 2015 metų sausį, „Barcelona“ klubas negalės įsigyti nė vieno naujo žaidėjo, išskyrus laisvuosius agentus,

Už tai, kad Ispanijos futbolo federacija leido „Barcelona“ klubui registruoti jaunimą, kuriam dar nesuėjo 18 metų, be būtino reglamento laikymosi, ji nubausta 500 tūkst. Šveicarijos frankų.

Žaidėjai, kuriuos Barcelona galimai įsigijo pažeisdama FIFA taisykles:

- Seungas Woo Lee (P. Korėja)
- Paikas Seung-Ho (P. Korėja)
- Jangas Gyeolhee (P. Korėja)
- Theo Chendri (Prancūzija)
- Bobby Adekanye (Nigerija / Nyderlandai)
- Patrice'as Sousia (Kamerūnas)

Trys taisyklės-išimtys, kurios leidžia įsigyti žaidėjus užsieniečius, nesulaukusius 18 metų:

1. Nepilnametį žaidėją galimą įsigyti, jei žaidėjo tėvai keičia gyvenamąją vietą dėl priežasčių, nesusijusių su futbolu.

2. Nepilnametį žaidėją galimą įsigyti, jei jis yra ES šalies pilietis ir jo amžiaus nuo 16 iki 18 metų

3. Nepilnametį žaidėją galima įsigyti, jei jo gyvenamoji vieta yra iki 50 kilometrų nuo valstybės sienos, o jį įsigija kitos šalies (turi būti kaimyninė valstybė) klubas, kurio būstinė taip pat yra nutolusi ne daugiau, nei 50 kilometrų nuo valstybės sienos.

Teigiama, kad FIFA išsiaiškino, jog minėti žaidėjai neatitiko nė vienos išimties.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius