Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FIFA bei UEFA atšaukė Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos diskvalifikaciją

FIFA ir UEFA atšaukė Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos (NFSBiH) diskvalifikaciją, informuoja oficialios Tarptautinės futbolo asociacijų federacijos ir Europos futbolo asociacijų sąjungos svetainės internete.
Futbolo kamuolys
Futbolo kamuolys / Photos.com nuotr.

Šis sprendimas įsigaliojo pirmadienį, kai Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos vadovai įvykdė FIFA ir UEFA reikalavimą. Dabar šios šalies klubai bei rinktinė vėl gali dalyvauti tarptautinėse varžybose.

Balandžio pradžioje Bosnijos ir Hercegovinos futbolo federacijos veikla buvo suspenduota dėl to, kad šios šalies futbolo federacija nesugebėjo išspręsti etninių nesutarimų ir nesutiko tuo metu jai vadovaujančio trijų narių prezidiumo pakeisti vienu lyderiu. Iki pirmadienio šalies futbolui vadovavo bosnis, kroatas ir etninių musulmonų atstovas.

Ši situacija iki balandžio pradžios buvo toleruojama, nes FIFA ir UEFA suvokė sudėtingą šalies etninį susiskirstymą ir politines problemas po 1992–1995 metų karo. Tačiau praėjusių metų spalį FIFA ir UEFA vykdomieji komitetai Bosnijos ir Hercegovinos vadovus perspėjo, kad iki šių metų kovo šalies futbolo federacijos statutas turi būti modernizuotas ir jai turi vadovauti vienas žmogus.

Naujasis NFSBiH statutas numato, kad bosnis, kroatas ir etninių mažumų atstovas vadovaus federacijai po 18 mėnesių rotacijos principu.

2012 metų Europos futbolo čempionato šešių komandų D atrankos grupėje Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė po keturių rungtynių turi 7 taškus ir užima ketvirtą vietą. Grupėje pirmauja 12 taškų turinti Prancūzijos rinktinė, o antrą ir trečią vietas dalijasi po 8 taškus turinčios Baltarusijos bei Albanijos vienuolikės, tačiau visos trys minėtos komandos žaidė rungtynėmis daugiau.

Artimiausias atrankos turnyro rungtynes Bosnijos ir Hercegovinos rinktinė birželio 3 dieną svečiuose turi žaisti su Rumunijos vienuolike, o po keturių dienų savo aikštėje priimti Albaniją.

2012 metų Europos futbolo čempionato D atrankos grupės turnyro lentelė (vieta, komanda, mačai, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Prancūzija 5 4 0 1 8:1 12
2. Baltarusija 5 2 2 1 3:1 8
3. Albanija 5 2 2 1 4:4 8
4. Bosnija ir Hercegovina 4 2 1 1 6:4 7
5. Rumunija 5 1 2 2 5:6 5
6. Liuksemburgas 6 0 1 5 1:11 1

Į Lenkijoje ir Ukrainoje vyksiantį 2012 metų Senojo žemyno pirmenybių finalinį etapą pateks devynių atrankos grupių nugalėtojai ir viena geriausia antrą vietą užėmusi komanda. Likusios antrąsias vietas grupėse užėmusios vienuolikės atkrintamosiose varžybose kovos dėl likusių keturių kelialapių į Europos pirmenybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Užsisakykite 15min naujienlaiškius