Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

FIFA galva įvertino pirmąjį pasaulio čempionato etapą: „Geriausias, kada nors vykęs“

FIFA prezidentas Gianni Infantino teigia, kad pirmasis pasaulio futbolo čempionato etapas Katare – grupių varžybos – buvo „geriausios, kada nors vykusios planetos pirmenybėse“.

„Mačiau visus mačus, iš tiesų, ir galiu pasakyti labai paprastai ir aiškiai – tai buvo geriausias grupių etapas, kada nors vykęs“, – FIFA prezidentą cituoja „Inside the Games“.

„Tai labai daug žada ir likusioms kovoms. Visos rungtynės buvo puikios, aukštos kokybės ir nuostabiuose stadionuose.

Tai pat ir sirgaliai tribūnose – jie taip pat buvo neįtikėtini. Daugiau nei 51 tūkst. kiekvienose rungtynėse“, – tęsė G.Infantino, pridūręs, kad daugiau nei 2 mlrd. žmonių pasaulyje futbolą stebėjo prie ekranų.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tuščios tribūnos pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse Katare
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Tuščios tribūnos pasaulio čempionato atidarymo rungtynėse Katare

Planetos pirmenybes Katare pradėjo 32 rinktinės, iš kurių po pirmojo etapo liko 16 – grupių varžybas įveikė trys Azijos ir dvi Afrikos rinktinės.

„Nebėra didelių ir mažų komandų. Rinktinių lygis yra labai, labai lygus. Pirmą sykį istorijoje į atkrintamąsias pateko komandos iš visų žemynų. Tai parodo, kad futbolas tapo globalus“, – dėstė G.Infantino.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Po pirmojo etapo čempionate neliko tokių rinktinių kaip Belgija ar Vokietija
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Po pirmojo etapo čempionate neliko tokių rinktinių kaip Belgija ar Vokietija

Tiesa, po pirmojo atkrintamųjų etapo pasaulio čempionate liko tik viena ne Europos ir Pietų Amerikos komanda – tai stebinantis Marokas.

Verta prisiminti, kad G.Infanino praėjusį pasaulio futbolo čempionatą, vykusį Rusijoje, vadino „geriausiu istorijoje“, o to paties tikėjosi ir prieš planetos pirmenybių startą Katare.

„Scanpix“ nuotr./FIFA prezidentas Gianni Infantino
„Scanpix“ nuotr./FIFA prezidentas Gianni Infantino

Šis čempionatas yra paskutinis, kuriame dalyvauja 32 rinktinės. Jau 2026-aisiais JAV, Meksikoje ir Kanadoje varžysis 48 komandos.

Pagal pirminį planą, jos turėtų būti suskirstytos į 16 grupių po 3. Tiesa, pastaruoju metu FIFA dėl to nebėra tokia tikra ir svarsto kitus galimus variantus. Tarp idėjų – net ir baudinių serijos prieš kiekvieną mačą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius