Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA nepašalino Rusijos iš savo narių ir padarė rusų kalbą oficialia

Kataro sostinėje Dohoje vykusiame FIFA kongrese būsimojo pasaulio futbolo čempionato ir net žmogaus teisių pažeidimų statant stadionus Katare temą nustelbė Rusijos pradėtas karas Ukrainoje.
Gianni Infantino
Gianni Infantino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kongreso metu į susirinkusiuosius vaizdo pagalba kreipėsi Ukrainos futbolo vadovas Andrijus Pavelka.

Jis kalbėjo tiesiai iš Kyjivo gatvės, buvo užsivilkęs neperšaunamą liemenę.

„Mes reguliariai sulaukiame liūdnų naujienų apie Ukrainos futbolo bendruomenės narių mirtis, – teigė ukrainietis. – Juos nužudė agresorių raketos iš didžiausios pasaulio kariuomenės. Mūsų šalyje futbolas pasitraukė į šoną.“

Bet šie žodžiai FIFA vadovų, panašu, nesujaudino.

Nors Rusijos rinktinė buvo pašalinta iš pasaulio čempionato atrankos, iš savo narių Rusijos futbolo federacijos FIFA pašalinti nesiryžo.

„Rusijos pašalinimas iš FIFA nėra sprendimo variantas. Labai tikiuosi, kad konfliktas Ukrainoje baigsis. Mums buvo nelengva suspenduoti Rusijos ir Baltarusijos klubus ir rinktines, nes kalba eina apie žmones, mylinčius futbolą. Bet manome, kad toks sprendimas priartins taiką pasaulyje“, – kongreso metu teigė FIFA prezidentas Gianni Infantino.

Kongrese dalyvavo ir Rusijos atstovai, kurie teigė nesuprantą sankcijų Rusijos futbolui priežasties.

Priešingai nei Rusija, sankcijų sulaukė Pakistano, Zimbabvės ir Kenijos futbolo federacijos, kurios buvo suspenduotos dėl politinio kišimosi į jų valdymą.

Be to, kongreso metu FIFA nariai beveik vienbalsiai patvirtino rusų kalbos, kaip oficialios FIFA kalbos, patvirtinimą. Kartu greta anglų, prancūzų, ispanų ir vokiečių kalbų buvo įtrauktos ir portugalų bei arabų kalbos.

Kongreso metu daug dėmesio sulaukė ir pastaruoju metu viešojoje erdvėje sklidę svarstymai apie idėją pasaulio čempionatą rengti kas dvejus metus, o ne kas ketverius, kaip yra dabar.

Tam priešinasi didžioji dalis futbolininkų ir futbolo bendruomenės, bet FIFA prezidentas kongreso metu gynėsi, esą FIFA tokio varianto nesiūlė.

„FIFA nesiūlė kas dvejus metus rengti pasaulio čempionato. Leiskite paaiškinti – paskutiniame FIFA kongrese klausėme FIFA administracijos, kad būtų padaryta studija dėl pasaulio čempionato vykdymo kas dvejus metus. FIFA administracija, kuriai vadovauja Arsene'as Wengeras, tai ir padarė.

Rezultatai parodė, kad tai būtų įmanoma ir netgi teigiama didžiajai pasaulio daliai, bet, žinoma, vyrauja ir didelė opozicija, o nuo to ir turi prasidėti diskusija“, – teigė G.Infantino.

52-erių šveicaras patvirtino ir tai, kad sieks perrinkimo kitame FIFA kongrese.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius