Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA patvirtino vaizdo teisėjus pasaulio futbolo čempionate

Futbolo teisėjai sulauks video pagalbos per pasaulio čempionatą Rusijoje šią vasarą. Penktadienį teisėjų vaizdo asistentai (VAR) galutinai patvirtino Gianni Infantino vadovaujama FIFA.
G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR.
G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR. / „Scanpix“ nuotr.

„Mes labai laimingi dėl šio sprendimo, – sakė G.Infantino, pridūręs, jog sprendimas suteiks daugiau skaidrumo ir teisingumo futbole. – Reikia gyventi šiais laikais.“

VAR sistema leis teisėjams pasitelkti video peržiūrą, kai kils abejonių dėl svarbių sprendimų rungtynėse – įvarčių, 11 metrų baudinių ar raudonų kortelių.

Vaizdo pagalba teisėjams jau buvo bandoma per 18 pastarųjų mėnesių, tarp jų per 2017 m. Konfederacijų taurės turnyrą, Vokietijos ir Italijos lygų rungtynes. Peržiūros dažnai vykdavo lėčiau nei prognozuota, be to, komunikacija stadione ne visada buvo aiški.

„Akivaizdu, kad tai neveikia idealiai ir mes nepasieksime 100 proc. tobulumo, – pabrėžė G.Infantino. – Tačiau ką mes tikrai norime padaryti – tai padėti teisėjams.“

Tiesa, pasaulio čempionate trūks arbitrų įpratusių dirbti su VAR sistema. Per pirmenybes, kuriose bus sužaista 64 rungtynės, dirbs 36 teisėjai su savo pagalbininkais, bet dauguma jų atkeliaus iš šalių, kuriose VAR nebuvo išbandyta.

Dabar FIFA pabandys surasti rėmėjų sistemai, kuri veiks per pirmenybes birželio 14 – liepos 15 dienomis.

AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR.
AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR.

FIFA susirinkime šį savaitgalį taip pat patvirtinta, jog renkant 2026 metų pasaulio čempionato šeimininką bus balsuojama atvirai – balsai bus paviešinti.

Surengti 2026 metų planetos pirmenybes pretenduoja trys Šiaurės Amerikos šalys – JAV, Kanada ir Meksika pasirengusios organizuoti pirmąjį 48 komandų turnyrą drauge. Vienintelis varžovas joms per balsavimą birželio 13 dieną Maskvoje – Marokas.

G.Infantino vienu žodžiu – „Ne“ – atsakė į klausimą, ar pastarąją savaitę itin įtemptais tapę Rusijos ir Didžiosios Britanijos santykiai gali kaip nors atsiliepti rusams rengiant šių metų pasaulio čempionatui.

AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR.
AFP/„Scanpix“ nuotr./G.Infantino patvirtino, kad pasaulio čempionate bus naudojama VAR.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius