Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA per ketverius metus uždirbo per 600 milijonų JAV dolerių

FIFA per ketverius metus uždirbo 613 milijoną JAV dolerių, tačiau pripažįsta, kad šis rodiklis yra pernelyg priklausomas nuo pasaulio čempionato.
FIFA prezidentas S.Blatteris
FIFA prezidentas S.Blatteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Finansinėje ataskaitoje rašoma, kad net 87% pajamų, kurios iš viso siekė beveik 4,2 milijardo dolerių, atkeliavo dėl 2010 metais vykusių planetos pirmenybių. Didžioji sumos dalis – 2,4 milijardo – buvo gauta parduodant televizines teises.

Išlaidos siekė 3,56 milijardo dolerių. Pažymėtina, kad 105 milijonais daugiau, nei planuota, buvo investuota į futbolo vystymą, o pasaulio čempionato kaina buvo 31 milijonu dolerių didesnė nei tikėtasi.

„Skaičiai rodo, kad FIFA turi stengtis kurti rezervus ir mažinti priklausomumą nuo čempionatų“,– sakė organizacijos finansų vadovas Markusas Kattneris.

Verta pastebėti, kad ketverių metų periodo rezultatai dėl gerų televizinių ir rinkodaros pardavimų pranoko lūkesčius – tikėtasi uždirbti 605 milijonų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius