Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA prezidentas Seppas Blatteris ragina nubausti varžovui alkūne smogusį Wayne'ą Rooney (video)

FIFA prezidentas Seppas Blatteris išsakė savo nuomonę apie pastarąją savaitę Anglijos futbolo visuomenėje garsiai nuskambėjusį incidentą, kai „Manchester United“ puolėjas Wayne'as Rooney teisėjo akivaizdoje alkūne smogė varžovui ir liko nenubaustas.
Wayne'as Rooney
Wayne'as Rooney / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Minėtas incidentas įvyko vasario 26 dieną per „Premier“ lygos rungtynes tarp „United“ ir „Wigan“, kurias triuškinamu rezultatu 4:0 laimėjo svečiuose žaisdami „raudonieji velniai“.

Pergalę iškovojusios komandos puolėjas W.Rooney, prabėgdamas pro „Wigan“ saugą Jamesą McCarthy, šiam smogė alkūne į galvą, tačiau netoliese buvęs teisėjas pražangos neužfiksavo ir anglui jokios kortelės neparodė.

„Anglijos futbolo asociacija (FA) gali ištirti šį incidentą Drausmės ir tvarkos komitete. Įmanoma pakoreguoti teisėjo sprendimą, jei jis futbolininkui neparodė geltonosios ar raudonosios kortelės“, – teigė FIFA prezidentas.

„Jei nacionaliniuose čempionatuose kaip nors smurtaujama, Futbolo asociacija gali į tai kištis ir nubausti žaidėją. Tačiau sprendimus turi priimti tam tikri asmenys“, – toliau kalbėjo S.Blatteris.

Į tokius FIFA prezidento komentarus Anglijos FA direktorius Steve‘as Bernsteinas atsakė: „Pagal FIFA taisykles, jei rungtynių teisėjas matė incidentą, o tai tikrai buvo šiose rungtynėse, FA neturi teisių kištis ir bausti futbolininko. Visur yra išimčių, tačiau sprendimas jas taikyti būtų neteisingas kitų panašių incidentų atžvilgiu.“

Vis dėlto S.Blatteris liko prie savo ankstesnės nuomonės ir teigė: „Visi nusipelnė teisingumo. Pagarba prasideda nuo savidrausmės. Būtent to mes iš futbolininkų ir reikalaujame jau nuo mažens.“

„Kuo aukštesnės tavo pareigos, tuo didesnė tavo atsakomybė. Tie, kurie yra įtakingi, turi būti atsakingi už žemiau esančiuosius. Toks yra gyvenimo principas“, – sakė S.Blatteris.


 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius