Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA vadovas prašo iškelti baudžiamąją bylą 2018-ųjų ir 2022 metų čempionatų rengėjams

Tarptautinės futbolo federacijų asociacijos prezidentas Seppas Blatteris Šveicarijos prokuratūrai pateikė ieškinį, kad iškeltų baudžiamąją bylą pagal Michaelo Garcios ataskaitą apie 2018 metų ir 2022 metų planetos pirmenybių šeimininkes – Rusiją ir Katarą, antradienį savo pranešime informuoja FIFA.
S.Blatteris
S.Blatteris / AFP/„Scanpix“ nuotr.

FIFA vadovas antradienį pateikė ieškinį pagal Arbitražo palatos etikos komiteto federacijos vadovo Hanso-Joachimo Eckerto rekomendaciją. Skundo pagrindas – ataskaitoje nurodytų atskirų federacijos atstovų elgesys, renkant 2018 ir 2022 metų planetos pirmenybių šeimininkes.

„Pagal H-J.Eckerto rekomendaciją aš pateikiau prašymą apie baudžiamosios bylos iškėlimą. Kol kas negaliu komentuoti apie galimus nusikaltimus. Nesu juristas. Taip pat nesu skaitęs ir net matęs tos Arbitražo palatos ataskaitos. Tačiau pateikti prašymą tos rekomendacijos pagrindu buvo mano pareiga“, – pranešė S.Blatteris.

Jau anksčiau FIFA etikos komitetas inicijavo tyrimą dėl Vykdomojo komiteto narių veiksmų dėl Rusijos ir Kataro paskelbimo planetos pirmenybių šeimininkėmis. Apie šį tyrimą, ar Rusija ir Kataras sąžiningai kovojo dėl teisės rengti pasaulio čempionatų finalinius etapus, federacija atsisakė teikti informaciją, motyvuodama tuo, kad pagal FIFA įstatus reikia laikytis konfidencialumo.

Tyrimo apie 2018 ir 2022 metų planetos pirmenybių valstybes-šeimininkes vadovas M.Garcia, kuris pradėjo vidinį tyrimą dėl korupcijos pačioje FIFA ir parašė apie 400 puslapių ataskaitą, apskundė anksčiau minėtus dokumentus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius