-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

FIFA karas Ukrainoje nė motais – Pasaulio futbolo čempionatas Rusijoje įvyks

Reaguodami į pastarųjų dienų įvykius Rusijos ir Ukrainos valstybių konflikte ir numuštą Malaizijos oro linijų lėktuvą, politikai iš įvairių valstybių bei futbolo veikėjai paragino FIFA atimti iš Rusijos teisę organizuoti 2018 metų Pasaulio futbolo čempionatą. Penktadienį FIFA paskelbė, kad to daryti neketina.
Vladimiras Putinas ir Seppas Blatteris
Vladimiras Putinas ir Seppas Blatteris / „Scanpix“ nuotr.

Europos Sąjungai delsiant rimtis griežtesnių sankcijų prieš karinę agresiją Ukrainoje vykdančią Rusiją, kai kurie vokiečių politikai teigia, kad visas sankcijas pranoktų atimta teisė organizuoti Pasaulio futbolo čempionatą 2018 metais.

FIFA yra įsitikinusi, kad futbolas gali atnešti pozityvių pokyčių, bet negali išspręsti visų problemų, ypač tų, kurios yra susijusios su pasauline politika.

Tačiau FIFA to daryti neketina. Išplatintame pranešime teigiama, kad sporto renginys gali regione atnešti taiką: „Mes palaikome bet kokius taikius ir demokratinius debatus.

Mes apgailestaujame dėl smurto pasaulyje ir toliau naudosime Pasaulio futbolo čempionatą kaip galimybę užmegzti dialogą ir atnešti taiką.“

Organizacija teigia, jog istorija rodo, kad boikotai neatneša nieko gero: „Pasaulio futbolo čempionatas susilaukia labai daug dėmesio, todėl gali išspręsti nesutarimus ir įkvėpti socialinius pokyčius. FIFA yra įsitikinusi, kad futbolas gali atnešti pozityvių pokyčių, bet negali išspręsti visų problemų, ypač tų, kurios yra susijusios su pasauline politika. Mes jau pamatėme, kiek daug gero pasaulio čempionatas gali atnešti ir tikimės, kad tai įvyks ir Rusijoje.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius