-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Finansinių bėdų kamuojamas „Galatasaray“ negali atleisti trenerio – tektų sumokėti 3 mln. eurų

Stambulo „Galatsaray“ futbolo klubas naująjį sezoną pradėjo tiesiog tragiškai, tačiau negali atleisti trenerio iš Italijos Cezare Prandelli, nes tektų sumokėti didelę kompensaciją. Sezono pradžioje klubas, kurio krepšinio ekipoje žaidžia lietuvis Martynas Pocius, jau buvo susidūręs su rimtomis finansinėmis bėdomis.
Cezare Prandelli
Cezare Prandelli / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Nors „Galatasaray“ rikiuojasi trečioje Turkijos futbolo lygos vietoje ir tik tašku atsilieka nuo lyderės „Bešiktaš“, tačiau komanda jau patyrė tris pralaimėjimus. Sekmadienį patirtas itin skaudi nesėkmė 0:3 prieš „Trabzonspor“ ekipą.

Be to, „Galatasaray“ nebeturi net teorinių šansų žengti į kitą UEFA Čempionų lygos etapą. D grupėje turkai per ketverias rungtynes uždirbo vos vieną tašką ir yra paskutiniai.

Negaliu ir toliau palaikyti trenerio, vis dėlto, jei pažiūrėtumėte į jo sutartį, supyktumėte. Ten įrašyta didelė pinigų suma.

Prie ekipos vairo vasarą tautietį Roberto Mancini pakeitė buvęs Italijos futbolo rinktinės treneris C.Prandelli, tačiau dėl pinigų stygiaus perėjimo lango metu komandos rimtai pastiprinti nepavyko. Klubo direktorius Abdurrahimas Albayrakas viešai pareiškė, kad treneris neteko pasitikėjimo, tačiau atleisti jį būtų per brangu.

„Sirgalių reakcija yra teisinga, komanda demonstruoja blogą formą. Negaliu ir toliau palaikyti trenerio, vis dėlto, jei pažiūrėtumėte į jo sutartį, supyktumėte. Ten įrašyta didelė pinigų suma. R.Mancini yra labai nuoširdus žmogus, jis paliko klubą neprašydamas jokių išmokų“, – sakė A.Albayrakas.

Kai praneša portalas goal.com, C.Prandelli sutartyje nėra įrašyta jokia kompensacija dėl jo atleidimo. Jei klubas norėtų trenerį išspirti, tektų sumokėti visą atlyginimą, kuris siekia apie 3 mln. eurų.

Portalas 15min.lt jau rašė, kad sezono pradžioje „Galatasaray“ krepšinio komandos žaidėjai reikalavo sumokėti vėluojančius atlyginimus. To neišvengė ir futbolininkai – reikalauti algos teko net superžvaigždei Wesley Sneijderiui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius