Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolas į Alytų šį sezoną nebegrįš – jaunimas stadione pabėgiojo kaip bizonų kaimenė

Alytuje lygiosiomis pasibaigęs Lietuvos ir Italijos septyniolikmečių futbolo rinktinių susitikimas pareikalavo „aukų“. Futbolininkai išmirkusią aikštę išdarkė taip, kad vykdyti kokias nors rungtynes šiame stadione šiemet bus tiesiog neįmanoma. Tad pagrindinė miesto komanda „Dainava“ likusias sezono namų rungtynes žais Kaune, įskaitant ir šiandien vyksiančias LFF taurės rungtynes su Gargždų „Banga“.
Sudarkyta Alytaus „Dainavos“ komandos futbolo aikštė
Sudarkyta Alytaus „Dainavos“ komandos futbolo aikštė

„Mus vienija futbolas“, „Lietuvoje futbolas – ne žiūrovams“, „Ar galite įsivaizduoti dar vieną šalį, kur dėl kažkokio septyniolikmečių turnyro taupoma žolė ir negali žaisti nacionalinio čempionato aukščiausios lygos klubas? Čia ir yra mūsų viso futbolo bėdos atspindys. Mums svarbiau U17, U13, U5. Trūksta žodžių“, – apie priverstinį „Dainavos“ persikėlimą į Kauną socialiniuose tinkluose diskutavo futbolo gerbėjai.

Dėl permirkusios aikštės Marijampolėje vakar Europos U-17 atrankos turnyro rungtynės taip pat buvo atidėtos, o Alytuje tam prieštaravo Lietuvos rinktinės atstovai.

„Su visais buvo sutarta: ir su rungtynių organizatoriais, ir su teisėjais, ir su italais, ir netgi su rungtynių delegatu iš Izraelio, tačiau atidėti rungtynių nenorėjo lietuviai, kuriems italus lengviau gaudyti baloje. Neturėjomw pasirinkimo, nes buvome pasirašę sutartis. Mums tokia rizika baigėsi labai liūdnai“, – „Žinių radijui“ sakė Alytaus stadiono direktorius Tomas Stupuris.

„Dainavos“ klubui miesto stadionas suteikiamas kaip išmalda. Visą pirmąjį ratą ir antrojo pradžią pagrindinė komanda Alytuje neturėjo galimybės nei žaisti, nei treniruotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius