Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lyga leidžiasi į antrąją sezono pusę

„SMScredit.lt A lyga“ įveikė pusiaukelę. Savaitgalį geriausi Lietuvos futbolo klubai pradeda antrą sezono dalį, o įdomiausia 19-ojo turo dvikova turėtų tapti Klaipėdos „Atlanto“ ir Marijampolės „Sūduvos“ akistata.
Panevėžio „Ekranas“ įveikė Alytaus „Dainavą“
Panevėžio „Ekranas“ įveikė Alytaus „Dainavą“ / T.Stasevičiaus nuotr.

Klaipėdos „Atlantas“ – Marijampolės „Sūduva“. Birželio 22 dieną 14 val. Klaipėda, „Žalgirio“ stadionas. Iki šiol čempionate – 1:0, 2:2.

Marijampoliečiai rungtynes pradės be Rafaelio Ledesmos. Su vis prasčiau klube vertintu legionieriumi iš Brazilijos atsisveikinta. „Atlantui“ ir vėl negalės padėti rezultatyviausias komandos snaiperis Evaldas Razulis, kuris vis dar gydosi traumą.

Dar rimtesnė problema klaipėdiečiams – aikštė. „Žalgirio“ veja buvo nupurkšta chemikalu, kuris prieš rungtynes su Gargždų „Banga“ sunaikino visa, kas gyva. Istorija, verta detektyvo meistro plunksnos – klubą finansuojanti uostamiesčio savivaldybė priekaištingai žiūri į stadiono administraciją, ši baksnoja pirštu į parduotuvę, kurioje įsigijo purškalą, o faktai lieka tokie – su „Sūduvos“ futbolininkais „Atlantas“ žais ne ant žalios, o ant rudos žolės.

Šio sezono spalvingą žygį klaipėdiečiai pradėjo pergale Marijampolėje, vėliau, dar žaisdamas namų rungtynes Gargžduose, „Atlantas“, kuriam šįkart negalės atstovauti diskvalifikuotas gynėjas Markas Beneta, vos išvengė pralaimėjimo „Sūduvai“. Dabar atėjo laikas dar kartą patikrinti, kas stipresnis. Marijampolės komandai tai – galimybė nepaleisti dar toliau nuo savęs pirmaujančio trejeto.

„Šiauliai“ – Gargždų „Banga“. Birželio 22 dieną 18 val. Šiaulių miesto savivaldybės stadionas. Iki šiol čempionate – 1:1, 1:4.

Kas laimės, kas laimės? Įprastai šiuo atveju skanduotė atsako: „Gargždų „Banga“. Šįkart įmanomi įvairūs scenarijai ir, jei kas nors laimės, komandos stovykloje tai bus didelė šventė – ir „Šiauliai“, ir „Banga“ čempionate patyrė po tris pralaimėjimus iš eilės.

Šiauliečiai po masinio futbolininkų atleidimo ir vėl turės verstis tomis pajėgomis, kurios klubui prieš atsidarant futbolininkų perėjimo langui yra prieinamos. Pastaruosiuose turuose „Šiauliai“ pirmavo prieš Panevėžio „Ekraną“ ir Pakruojo „Kruoją“, bet persvaros neišlaikė.

„Bangos“, kuri šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate šiauliečiams dar nepralaimėjo, situacija paprastesnė, bet žaisti su sudėtį pakeitusiais „Šiauliais“ ik šiol niekam nebuvo lengva.

Alytaus „Dainava“ – Panevėžio „Ekranas“. Birželio 23 dieną 17 val. Alytaus miesto stadionas. Iki šiol čempionate – 1:3, 1:2.

Po žiemos, kuri – ne kalendoriškai, o realiai – baigėsi visai neseniai, namo grįžę alytiškiai savo stadione ir vėl žais rungtynes prieš ilgesnę pertrauką. Po dvikovos su „Ekranu“ aikštė bus pradėta rengti Europos devyniolikmečių čempionatui.

Naujo trenerio Dariaus Urbelionio vadovaujama „Dainava“ laimėjo ir prieš „Šiaulius“, ir prieš Tauragės „Taurą“. Tačiau šįsyk varžovas – „Ekranas“, iš kurio taškų šiame „SMScredit.lt A lygos“ čempionate pavyko atimti tik „Žalgiriui“, „Atlantui“ ir Sūduvai“.

Į Panevėžio komandos gretas grįš diskvalifikaciją „išsilaižęs“ Uchenna Umeh.

Tauragės „Tauras“ – Pakruojo „Kruoja“. Birželio 24 dieną 18.30 val. Tauragė, „Vytauto“ stadionas. Iki šiol čempionate – 1:2, 3:2.

Tauragės komanda šiame čempionate iškovojo vienintelę pergalę – antrojo rato pradžioje Pakruojyje. Tai, matyt, reiškia, jog „Kruoja“ šįsyk bus itin pikta.

Juolab kad Aido Dambrausko treniruojama komanda dabar pagavo tinkamą ritmą – laimėjo ir prieš „Atlantą“, ir prieš „Šiaulius“. „Kruojos“ atsarginių suolas – vis dar neįtikėtinai trumpas. Tai teikia vilčių tauragiškiams. Taip pat, kaip ir ta aplinkybė, kuri primena, jog „Tauras“ pastarosiose dvikovose turėjo savų galimybių ne tik rungtynėse su turnyro lentelės kamyne „Dainava“, bet ir akistatoje su „Ekranu“.

Diena, kai komandos susidurs tarpusavyje, yra ta, kai Lietuvos futbolo federacijos varžybų nuostatai atidaro futbolininkų turgų. Tai reiškia, kad, jei klubai pasistengs, jie gali spėti užregistruoti papildymą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius