-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo A lygoje „Sūduva“ sutriuškino stringančius „Šiaulius“

Marijampolės „Sūduva“ reabilitavosi po skaudaus pralaimėjimo Vilniaus „Žalgiriui“ ir svečiuose 12-ojo turo „SMScredit.lt A lygos“ mače įveikė „Šiaulių“ klubą 4:1 (3:1). Šeimininkai jau šeštame mače iš eilės nesugeba iškovoti pergalės ir po šios nesėkmės išliko devintoje turnyro lentelės pozicijoje. Dariaus Gvildžio futbolininkai su septyniolika taškų pagal šį rodiklį susilygino su „Trakais“.
„Sūduva“ iškovojo lengvą pergalę
„Sūduva“ iškovojo lengvą pergalę / fksuduva.lt nuotr.

Antradienį Panevėžio „Ekranas“ 3:0 įveikė „Klaipėdos granitą“.

Rungtynių pradžia šeimininkams susiklostė katastrofiškai  – jau 7-ąją minutę svečiai išsiveržė į priekį. „Šiaulių“ žaidėjas atliko labai netikslų perdavimą į aikštės vidurį, prie kamuolio suskubęs Audrius Brokas nusivarė jį arčiau varžovų vartų ir puikiu tolimu smūgiu pelnė įvartį.

Lyg to būtų maža, dar viena šiauliečių klaida virto įvarčiu. Greitą išpuolį dešiniuoju atakos kraštu surengę „Sūduvos“ žaidėjai į idealią poziciją išvedė Valentiną Baranovskį, kuriam teliko vienu lietimu pasiųsti kamuolį į tuščius vartus.

„Šiauliai“ ir toliau mėgino trumpų perdavimų dėka kelti pavojų prie marijampoliečių vartų, tačiau šeimininkams nieko įsimintino sukurti nepavyko.

Tragišką šiauliečių atkarpą pratęsė Tomas Radzinevičius, sulaukęs tikslaus perdavimo iš aikštės vidurio ir meistriškai perkėlęs kamuolį per vartus palikusį Igną Plūką.

„Sūduva“ atidavė iniciatyvą „Šiaulių“ futbolininkams, bet Gedimino Jarmalavičiaus auklėtiniai kamuolio kontrolės įvarčiais nepavertė.

Antrajame kėlinyje svečiai užtikrintai kontroliavo situaciją ir laukė savo šanso kontratakose, vienos jų metu Marijampolės klubo žaidėjas pavojingu smūgiu sudrebino vartų konstrukciją.

VIDEO: Šiauliai 1:4 Sūduva: įvarčiai (XII turas; 2014-05-06)

Kiek aštresnį išpuolį surengę šeimininkai pamiršo gynybą ir už tai buvo nubausti. V.Baranovskis atitrūkęs kairiuoju atakos kraštu perdavė į kamuolį į baudos aikštelę, o ten visiškai be priežiūros likęs Karolis Chvedukas pelnė ketvirtąjį „Sūduvos“ įvartį.

Po atliktų keitimų marijampoliečių žaidimas kiek išsiderino, nors atakavo Suvalkijos klubas gana pavojingai, tačiau gynybiniams įtvirtinimams buvo skirta gerokai mažiau dėmesio. 

Porą sykių su smūgiais susitvarkė vartų sargas Džiugas Bartkus, tačiau kartą ir jis neišgelbėjo komandos standartinės padėties metu, kai Aivaras Renusas iš arti smūgiavo į vartus. Nors vartininkas atmušė kamuolį, bet jis jau buvo kirtęs visą vartų liniją.

Per likusį laiką aikštėje vyravo atviras futbolas, tačiau nei viena ekipa savo įvarčių sąskaitos taip ir nepapildė.

„Šiauliai“ – Marijampolės „Sūduva“ 1:4 (0:3)

„Šiauliai“: I.Plūkas, E.Gaurilovas, J.Raziūnas, A.Renusas, F.Zderičius, S.Babičius, E.Jasaitis (46 min. R.Gedminas), Y.Keita (64 min. A.Juozapaitis), T.Vitukynas (46 min. D.Medžiaušis), M.Vorobjovas, N.Tokičius.

„Sūduva“: D.Bartkus, D.Isoda, M.Kovačevičius, M.Ugge, V.Baranovskis, K.Chvedukas (81 min. E.Puzara), M.Grigaravičius, P.Kiselevskis, A.Vaskela, A.Brokas (64 min. G.Russo), T.Radzinevičius (67 min. M.Kdouh).

Įvarčiai: A.Renusas (84) ; A.Brokas (7), V.Baranovskis (13), T.Radzinevičius (23), K.Chvedukas (61).

Geltonos kortelės: R.Gedminas (62) ; A.Vaskela (3)

„SMScredit.lt A lygos“ turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):

1. Vilniaus „Žalgiris“ 11 8 3 0 32:5 25
2. Klaipėdos „Atlantas“ 11 5 5 1 22:9 20
3. Pakruojo „Kruoja“ 11 5 4 2 18:10 19
4. Panevėžio „Ekranas“ 12 4 6 2 23:13 18
5. Gargždų „Banga“ 11 5 3 3 14:7 18
6. „Trakai“ 11 4 5 2 18:12 17
7. Marijampolės „Sūduva“ 12 5 2 5 18:18 17
8. „Klaipėdos granitas“ 12 2 5 5 13:16 11
9. „Šiauliai“ 12 2 2 8 12:19 8
10. Alytaus „Dainava“ 11 0 0 11 1:62 0

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Elivelto ir L.Kochanauskas (abu „Ekranas“) – 7 įvarčiai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius