-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolo A lygos aikštėse – derbiai ir praėjusio sezono sąskaitos

Visi keliai veda į Vilnių. Praėjusio „SMScredit.lt A lygos“ sezono paskutinėse rungtynėse Marijampolės „Sūduva“ išvykoje įveikė „Žalgirį“ ir vos nesužlugdė sostinės komandos auksinės svajonės. Praėjus pusmečiui Suvalkijos komanda vėl bus Vilniuje ir kovos su „Žalgiriu“.
„Žalgiris“ – „Šiauliai“
„Žalgiris“ – „Šiauliai“ / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Klaipėdos „Granitas“ – Klaipėdos „Atlantas“. Kovo 15 dieną 12 val. Klaipėda, „Žalgirio“ stadiono dirbtinė aikštė.

Naujasis uostamiesčio derbis „SMScredit.lt A lygoje“ – čia ir dabar. Ambicingas elitinės šalies futbolo lygos naujokas pasirengęs mesti iššūkį Lietuvos vicečempionui.

Į rungtynes komandos keliauja po skirtingai susiklosčiusio pirmojo turo – „Atlantas“ be didesnio vargo sutriuškino Alytaus „Dainavą“, o „Klaipėdos granitas“ nusileido „Trakams“. Tačiau po šių rungtynių pralaimėjusiųjų treneris Robertas Poškus kalbėjo apie tai, kad pastiprinimo iš užsienio besitikintis „Granitas“ pajūrio derbyje bus kitokia komanda, o „Atlanto“ strategas Konstantinas Sarsanija bei tris įvarčius „Dainavai“ įmušęs Evaldas Razulis pirmosios savo sėkmės nesureikšmino, sutartinai teigdami: kiti varžovai bus pavojingesni.

Gargždų „Banga“ – „Trakai“.  Kovo 15 dieną 16 val. Gargždai, miesto stadionas.

Vasario pradžioje komandos žaidė kontrolines rungtynes, kurias 2:0 laimėjo gargždiškiai. Bet šįkart į Vakarus vyksta visai kitokie „Trakai“ – pastarosiomis savaitėmis prie komandos prisidėjo treneris Edgaras Jankauskas, buvę ir esami šalies nacionalinių bei jaunimo rinktinių žaidėjai – Paulius Grybauskas, Vytautas Lukša, Tadas Labukas, Linas Klimavičius.

Sezoną abi komandos pradėjo pergalingai. Šią savaitę 39-ąjį gimtadienį šventęs E.Jankauskas pergudravo buvusį komandos draugą Lietuvos rinktinėje R.Poškų, o „Banga“ išvykoje netikėtai parklupdė Marijampolės „Sūduvą“. Tai reiškia, kad į Gargžduose suformuluotą klausimą: „Kas laimės, kas laimės?“ aiškaus išankstinio atsakymo šįkart nėra.

„Šiauliai“ – Pakruojo „Kruoja“. Kovo 16 dieną 12 val. Šiauliai, Gytarių stadionas.

Dar vienas, šiuo atveju, Aukštaitijos, derbis, kuriame „Kruojos“ garbę turėtų ginti trys futbolininkai, dar pernai vilkėję „Šiaulių“ marškinėlius – Tomas Birškys, Tautvydas Eliošius ir Darius Jankauskas. Favorite derėtų laikyti „Kruoją“, bet lengva komandai, pirmajame ture palaužusiai praėjusių metų „SMScredit.lt A lygos“ bronzos laimėtoją Panevėžio „Ekraną“, nebus.

„Šiauliai“, kuriems sezono išvakarėse lipdyta būsimų autsaiderių etiketė, Vilniuje rimtai pasipriešino čempionui „Žalgiriui“. Šįkart šiauliečiai turės ir savų sirgalių, kurie į rungtynes viliojami pigiais, tik 3 litus kainuojančiais bilietais, paramą.

Alytaus „Dainava“ – Panevėžio „Ekranas“. Kovo 16 dieną 14 val. Kaunas, NFA stadionas.

Kaip ir praėjusiais metais, pirmąsias namų rungtynes „Dainava“ žais Kaune. Į Alytų komanda planuoja grįžti kovo pabaigoje.

Kita dzūkų bėda – vis dar nepanaikintas Lietuvos futbolo federacijos draudimas registruoti naujus žaidėjus, kuris reiškia, kad į Kauną keliaus Alytaus futbolo jaunimas. Panevėžio komanda irgi jauna, bet ji – ir labiau patyrusi, ir didesniu pergalių skaičiumi dublerių čempionatuose turėjusi progų pasimėgauti.

Vilniaus „Žalgiris“ – Marijampolės „Sūduva“. Kovo 16 dieną 18 val. Vilnius, LFF stadionas.

Turo desertas. Praėjusio čempionato finiše marijampoliečiai vos neatėmė iš „Žalgirio“ aukso, į kurį, be sostinės komandos, pretendavo „Atlantas“. „Sūduva“ sumušė žalgiriečius Vilniuje, baigdama savo įspūdingą žygį „SMScredit.lt A lygos“ čempionato ketvirtajame rate.

Prieš šį sezoną Dariaus Gvildžio treniruojama komanda stiprino sudėtį, bet pirmenybes pradėjo pralaimėjimu „Bangai“. Ką tai reiškia? Matyt, tai, kad „Sūduva“ į Vilnių atvyks pikta ir žaižaruojanti noru reabilituotis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius