Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo aikštėje susitiko Lietuvos ir Šveicarijos žurnalistai

Lietuvos žurnalistų sąjungos sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ tęsia tradiciją – futbolo aikštėje susitikti su Lietuvoje viešinčių užsienio šalių žurnalistais. Vilniaus „Fanų“ stadione Lietuvos žurnalistai išbandė jėgas kartu su savo šalies rinktine atvykusiais kolegomis iš Šveicarijos.
„Press'as“
„Press'as“

Šveicarijos žurnalistų gretose netrūko šios šalies futbolo žvaigždžių. Net trys buvę Šveicarijos rinktinės futbolininkai dabar dirba televizijos komentatoriais. Garsiausias iš jų – Alexandras Comisetti, Šveicarijos rinktinėje jis sužaidė net 30 rungtynių ir įmušė 3 įvarčius, geriausiais karjeros metais A. Comisetti žaidė Ciuricho „Grasshoppers“ ir prancūzų „Auxerre“ klubuose.

Lietuvos žurnalistams teko gintis nuo garsiausiuose Šveicarijos klubuose ir Prahos „Spartoje“ rungtyniavusio puolėjo Mauro Lustrinelli (12 rungtynių Šveicarijos rinktinėje), o lietuvių atakas sėkmingai stabdė Šveicarijos klubuose bei italų „Cagliari“ ir prancūzų „St. Ettiene“ žaidęs gynėjas Antonio Esposito (3 rungtynės Šveicarijos rinktinėje).

Buvusių Šveicarijos rinktinės futbolininkų vedami svečiai laimėjo rezultatu 4:1. Vienintelį „Press‘o“ įvartį įmušė Marius Bagdonas.

„Šveicarijos žurnalistams surengėme svetingą priėmimą“, - po rungtynių juokavo „Press‘o“ kapitonas Tautvydas Vencevičius. - „Buvo įdomu parungtyniauti su garsiais futbolininkais, kuriuos anksčiau matėme žaidžiančius Europos čempionate ir Čempionų lygoje. Svarbiausias susitikimų tikslas – susipažinti su užsienio šalių sporto žurnalistais ir supažindinti kolegas su mūsų šalimi bei Lietuvos sportininkų pasiekimais“.

„Puiki idėja rengti tokias žurnalistų rungtynes. Tikrai seksime lietuvių pavyzdžiu ir rengsime žurnalistų susitikimus ir mūsų šalyje“, - sakė Šveicarijos žurnalistų komandos kapitonas, „RTS Sport“ televizijoje dirbantis Stephanas Rinaldi, kuris Vilniuje rengė reportažus ne tik apie futbolą, bet ir apie krepšinį, kuris, šveicarų nuostabai, Lietuvoje yra populiaresnis už Europoje karaliaujantį futbolą.

Tai buvo trečios Lietuvos žurnalistų rungtynės prieš 2016 m Europos futbolo čempionato atrankos turnyro rungtynes. Londone „Press‘as“ rezultatu 7:5 įveikė Anglijos komandą, o Vilniuje 3:1 nugalėjo kolegas iš Estijos.

„Press‘as“ taip pat rungtyniavo su Lietuvoje viešėjusiais Škotijos, Lenkijos, Graikijos ir Latvijos žurnalistais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius