-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aplikaciją Vilniaus „Žalgiriui“ sukūręs Kostas Rutkauskas: išgyventi bandantys Lietuvos klubai apie aplikacijas negalvoja

Danijoje gyvenantis lietuvis Kostas Rutkauskas su kompanija „CodeUnited“ sukūrė mobilią aplikaciją Vilniaus „Žalgirio“ futbolo klubui. Programuotojas ir fotografas sako, kad Danijoje futbolo klubams taip palaikyti ryšį ir suteikti greitą informaciją savo sirgaliams yra įprasta, tačiau pripažįsta suprantantis, kad Lietuvos padangėje klubams svarbiausia ne technologinės inovacijos, o ištempti iki kito sezono.
Vilniaus „Žalgirio“ aplikacija
Vilniaus „Žalgirio“ aplikacija / codeunited nuotr.

Į savo mobilų telefoną atsisiuntęs Vilniaus „Žalgirio“ aplikaciją sirgalius galės surasti visą jam reikiamą informaciją – naujienas, komandų sudėtį, galerijas, turnyrų tvarkaraščius ir rezultatus. Viena iš geriausių paslaugų – galimybė rungtynių eigą sekti gyvai. Programėlę pati jos turėtojui primins, kad Vilniaus „Žalgiris“ jau žygiuoja į aikštę dar vienam mūšiui ir pakvies rungtynių eigą sekti kartu.

Tai jau antroji mobili aplikacija tarp Lietuvos futbolo klubų. Tiesa, Panevėžio „Ekrano“ bandymas buvo nevykęs – ji jau nebeveikia. Tarp sporto turinio aplikacijų Lietuvoje būtų galima paminėti Kauno „Žalgirio“, Vilniaus „Lietuvos ryto“  bei LKL krepšinio lygos aplikacijas.

Apie aplikacijų sporto aplikacijų kūrimą kalbėjomės su „CodeUnited“ komandos nariu Kopenhagoje gyvenančiu Kostu Rutkausku. 28-erių metų lietuvis jau penkerius metus gyvena svečioje šalyje, tačiau nepamiršo mėgstamo Vilniaus „Žalgirio“ klubo, o apie grįžimą į Lietuvą pagalvoja vis dažniau.

– Kaip nusprendėte kurti aplikaciją Vilniaus „Žalgiriui“?

– Aš tiesiog pasižiūrėjau, kokia yra situacija Lietuvoje su sporto aplikacijomis. Nustebau, kad tuo metu šią paslaugą turėjo tiktai „Ekranas“, o ir ta atsisiuntus neveikė. Supratau, kad niekas iš Lietuvos futbolo klubų tokio dalyko neturi ir pats pasiūliau tokią idėją Vilniaus „Žalgiriui“. Esu didelis komandos gerbėjas. Ilgai teko stebėti, kaip klubas buvo stekenamas, todėl šis pakilimo laikotarpis mane labai džiugina.

Patys žinote, kaip yra su futbolo klubais Lietuvoje – vieną dieną yra, kitą dieną jau nebe. Ne aplikacija svarbu, o atlyginimus žaidėjams sumokėti.

– Kiek laiko užtruko aplikacijos kūrimas?

– Idėja subrendo dar prieš metus, o pirminis aplikacijos variantas startavo prieš kelias savaites. Daugiausia laiko užtruko projekto derinimas, pats aplikacijos kūrimas – apie mėnesį.

– Manote, kad klubai, kurie neturi aplikacijų, daug praranda?

– Sunku kalbėti apie Lietuvą, nes jau penkti metai gyvenu Danijoje. Čia futbolo lyga yra aukštesnio lygio ir dauguma klubų pasirūpina sirgaliams suteikti aplikacijas. Aišku, čia daugiau ir aktyviai besidominčių futbolo, vaikštančių į rungtynes. Todėl natūralu, kad klubai nori turėti savo aplikacijas. Lietuvoje, manau, patys žinote, kaip yra su futbolo klubais Lietuvoje – vieną dieną yra, kitą dieną jau nebe. Ne aplikacija svarbu, o atlyginimus žaidėjams sumokėti.

codeunited nuotr./„CodeUnited“ komanda – Maksimas Sorokinas, Marius Žostautas (nuotrauka viršuje), Indrė Rusytė ir Kostas Rutkauskas
codeunited nuotr./„CodeUnited“ komanda – Maksimas Sorokinas, Marius Žostautas (nuotrauka viršuje), Indrė Rusytė ir Kostas Rutkauskas

– Kas sudaro kompaniją „CodeUnited“ ir kaip ji atsirado?

– „CodeUnited“ oficialiai buvo įkurta vos prieš pusmetį, nors bendrus projektus kuriame jau dvejus metus. Pirmas sėkmingas mūsų projektas buvo aplikacija, skirta fotografams „Helmut“. Vilniaus „Žalgiriui“ skirta aplikacija buvo pirmasis komandos bandymas su sporto turiniu. Mūsų komandoje yra programuotojas ir bendrasavininkas Maksimas Sorokinas, programuotojas Marius Žostautas, dizainerė Indrė Rusytė ir aš pats.

– Ar pagalvojate apie grįžimą į Lietuvą?

– Taip, galvoju. Norisi kažką rimto Lietuvoje nuveikti. Danija yra gerai, bet Lietuva yra namai ir aš jų pasiilgau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius