Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Futbolo fiesta pagal ispanus: „Sevilla“ Vilniuje užgriuvo „Žalgirį“ penkiais įvarčiais

Šimtai Vilniaus „Žalgirio“ sirgalių dar nebuvo spėję susėsti į savo vietas, kai į šeimininkų vartus pasipylė įvarčiai. Du įvarčius mačo pradžioje įmušusi „Sevilla“ laimėjo rungtynes LFF stadione 5:0 (3:0) ir iškopė į kitą Europos lygos etapą.
Rungynių akimirka
Rungynių akimirka / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

.„Sevilla“ greitai panaikino intrigą atsakomosiose rungtynėse Vilniuje, tarsi nusprendusi baigti katės ir pelės žaidimus ir įjungusi aukštesnę pavarą nei pirmosiose rungtynėse Sevilijoje, kur „Žalgiris“ praėjusią savaitę pralaimėjo tik 0:1.

220 mln. eurų biudžeto komanda visu svoriu užgriuvo „Žalgirį“, kurio kišenė metams yra 100 kartų plonesnė – 2,2 mln. eurų.

Pablo Sarabia – 26 metų ispanas puolėjas, kurio rinkos kaina gali siekti 40 mln. eurų, o atlyginimas apie 2,5 mln. eurų (su mokesčiais 4 mln.), pelnė du įvarčius per pirmą kėlinį.

31 metų puolėjas Nolito, žaidęs 16 mačų Ispanijos rinktinėje, pasižymėjo pirmasis, kai „Sevilla“ meistriškai supjaustė „Žalgirio“ gynybą jau 6-ąją minutę.

Nespėjus šeimininkams atsitokėti, jau kitą minutę įvartį pelnė P.Sarabia. Antrasis įvartis vėl krito po to, kai žalgiriečiai prarado kamuolį bandydami regzti ataką, o andalūzai surengė žaibišką kelių perdavimų išpuolį.

Pirmojo kėlinio pabaigoje P.Sarabia tolimu smūgiu dar kartą nuginklavo „Žalgirio“ vartininką Džiugą Bartkų.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

Antrajame kėlinyje, „Sevilla“ komandai sumažinus apsukas ir pakeitus lyderius, Vilniaus futbolininkai išdrąsėjo ir surengė gražių atakų.

Rolandas Baravykas smagiu smūgiu iš toli kamuoliu paglostė „Sevilla“ vartų skersinį.

Pirmą kartą šį sezoną sklidinai LFF stadioną užpildę 5 tūkst. žiūrovų suošė dar kelis kartus, kai Serge Nyuiadzi ir kiti žalgiriečiai apšaudė „Sevilla“ vartininką Tomašą Vačliką, o Tomašas Šimkovičius pataikė į skersinį mačo pabaigoje.

Bet „Sevilla“ 80-ąją min. pelnė ketvirtą įvartį, vėl lengvai priartėjusi prie šeimininkų vartų, o brazilas Guilherme Arana klasiškai pabaigė ataką smūgiu iš arti. Penktąjį įvartį 83-iąją minutę pelnė Nolito, pasiuntęs kamuolį į Dž.Bartkaus vartus iš 16 metrų atstumo.

„Sevilla“ šventė pergalę Vilniuje 5:0, o bendru rezultatu 6:0 lengvai žengė į Europos lygos atkrintamąsias kovas, kur jos varžove bus Olomouco „Sigma“ klubas iš Čekijos.

Valdo Urbono treniruojamam „Žalgiriui“ kelionė Europoje baigta. Po sunkiai praeitų pirmųjų etapų su Farerų salų ir Lichtenšteino komandų „Žalgiris“ sužaidė geriausią sezono mačą Sevilijoje, bet Vilniuje daugkartiniai Europos lygos čempionai parodė kas būna, kai jie žaidžia visa jėga.

Rungtynių eiga

Antrasis kėlinys: 0:5

80 min. ĮVARTIS. Tai Nolito pelnė savo antrą įvartį, o „Sevilla“ penktąjį, kai patyręs puolėjas iššovė iš maždaug 16 metrų atstumo.

79 min. ĮVARTIS. Sevilijos klubo puolėjas Guilherme Arana iš arti pasiuntė kamuolį į viršutinį vartų kampą – 0:4.

66 min. Dž.Bartkus išgelbėjo „Žalgirio“ vartus nuo L.Murielio pavojingo smūgio.

58 min. „Žalgiris“ jaučiasi vis drąsiau ir naudojasi, kad varžovai sulėtino tempą. S.Nyuiadzi įsiveržė į baudos aikštelę ir smūgiavo pavojingai. Bet T.Vačlikas likvidavo pavojų.

55 min. Koks R.Baravyko smūgis! „Žalgirio“ gynėjas smūgiu iš kokių 25 metrų šovė labai stipriai ir kamuolys paglostė „Sevilla“ vartų skersinį.

54 min. „Žalgirio“ treneris Valdas Urbonas atliko antrą keitimą – vietoj J.Manzorro aikštės viduryje stojo Domantas Šimkus.

53 min. S.Blagojevičius pabandė laimę iš kokių 30 metrų atstumo, bet pažeme smūgiuotą kamuolį lengvai sugėrė svečių vartų sargas T.Vačlikas.

46 min. Abejose komandose per pertrauką įvyko keitimų. „Žalgirio“ saugą S.Mikoliūną pakeitė Serge Nyuiadzi. Sevilijos komandos treneris Pablo Machinas iš aikštės išėmė dviejų įvarčių autorių P.Sarabią, o vietoj jo stojo Luisas Murielis. Vietoj Sergio Escudero aikštėje pasirodė Guilherme Arana.

Pirmasis kėlinys: 0:3

Pirmasis kėlinys baigėsi dėsningu svečių pranašumu. Trys įvarčiai krito, jų galėjo būti ir daugiau, nes andalūzai šiame mače žaidžia kita pavara nei prieš savaitę Sevilijoje.

44 min. ĮVARTIS. P.Sarabia iš 18 metrų atstumo stipriu taikliu smūgiu pasiuntė kamuolį į „Žalgirio“ vartus – 0:3.

26 metų ispanas pasižymėjo antrą kartą šiame mače. P.Sarabia yra kilęs iš Madrido „Real“ sistemos, jo alga Sevilijos klube siekia 4 mln. eurų per metus – dusyk daugiau nei visas „Žalgirio“ biudžetas. Rinkoje P.Sarabia kaina siekia apie 40 mln. eurų.

35 min. Kokia „Žalgirio“ proga! D.Slijngardas nuostabiai prasiveržė pro kelis varžovų gynėjus ir nuo galinės linijos iškišo kamuolį šalia vartų. Bet įvartį turėjęs mušti L.Antalis prašoko, o paskui dar ir R.Baravykas įkirto kamuolį į gynėją. Stadione nuvilnijo ovacijos, nes tai pirmasis vilniečių šansas.

30 min. Rezultatas galėjo būti ir didesnis, bet nuo dar vieno svečių išpuolio išgelbėjo vartininkas Dž.Bartkus.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

26 min. Žalgiriečiai pirmą sykį rungtynėse pasiekė varžovų baudos aikštelę, kai Liviu Antalis sulaukė kamuolio, bet jo nesustabdė.

15 min. Sevilijos futbolininkai greitai įrodė, kad pirmasis mačas Ispanijoje tebuvo apšilimas. Šįkart jie išėjo rimtai nusiteikę ir net įmušę du įvarčius toliau spaudžia vilniečius. Šie atrodo tris kartus lėtesni už varžovus, kurie daro, ką nori aikštėje.

7 min. ĮVARTIS. Sevilijos komanda žaibiškai pelnė dar vieną įvartį – 2:0. Žalgiriečiai nespėjo atsitokėti, kai į jų vartus vėl krito kamuolys. Pablo Sabaria atsidūrė 10 metrų prieš vartus ir smūgiavo į vartų kampą. Dž.Bartkus kamuolį lietė, bet išgelbėti vartų nepavyko.

6 min. ĮVARTIS. Nolito įmušė įvartį iš arti – „Sevilla“ pirmauja 1:0.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

31 metų puolėjas pasižymėjo taikliu smūgiu iš vartininko aikštelės prieigų, kai Sevilijos komanda meistriškai perdavimais supjaustė šeimininkų gynybą ir surado patogioje pozicijoje Nolito.

3 min. Sevilijos futbolininkai įsikūrė „Žalgirio“ aikštės pusėje.

„Žalgirio“ starto sudėtis: Dž.Bartkus, D.Slijngardas, M.Mbodjis, M.Tomičius, R.Baravykas, S.Blagojevičius, J.Manzorro, S.Mikoliūnas, L.Antalis, T.Šimkovičius, Ognana.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

„Sevilla“ starto sudėtis: T.Vačlikas, J.Gnagnonas, D.Carrico, S.Gomezas, E.Banega, A.Vidalis, I.Amadou, S.Escudero, P.Sarabia, Nolito, W.Ben Yederras.

Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka
Juliaus Kalinsko / 15min nuotr./Rungynių akimirka

5 min iki rungtynių:

Žalgiriečių sirgaliai skelbia, kad jų komanda šįvakar laimės: „Žalgiris“ Vilniaus, laimės '„Žalgiris“ Vilniaus. „Pietų IV tribūnos vyrai iškėlė plakatą įronišku užrašu: „Sevilla“ – ne negirdėjome“. Be to, ištikimiausi sirgaliai paruošė ir daugiau namų darbų. Iš pradžių jų rankose atsidūrė plakatai su dolerio ženklu – taip primenami milžiniški klubų biudžetai. Sevilijos klubo biudžetas – 220 mln. eurų, o Vilniaus komandos – tik 2,2 mln. eurų.

10 minučių iki rungtynių:

Stadiono laistymo sistema galingomis čiurkšlėmis gaivina dirbtinę veją. Tuo metu žiūrovai vis dar renkasi į stadioną. Ištikimiausi sirgaliai Pietų IV tribūnoje seniai savo vietose, bet šimtai dar išsirikiavę prie gėrimų ir maisto palapinių, o taip pat prie įėjimo į stadioną vartų.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į futbolo varžybas tarp „Žalgirio“ ir „Sevilijos“ komandų
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Futbolo sirgaliai renkasi į futbolo varžybas tarp „Žalgirio“ ir „Sevilijos“ komandų

Pusvalandis iki rungtynių:

Puikus oras Vilniuje – apie 22 laipsniai šilumos ir saulėta padangė. Tiesa, galbūt Sevilijos futbolininkams ir vėsoka – Andalūzijoje tokiu metu 30 laipsnių karščio.

Valanda iki rungtynių:

Kol laiko yra, siūlome pasižiūrėti, ką apie Sevilijos ir Vilniaus futbolininkų akistatą kalbėjo 15min laidos „Vieni vartai“ vedėjai Tautvydas Vencevičius ir Ervinas Kvitkauskas.

VIDEO: „Vieni vartai“ – naujo sezono premjera, stebinantys Lietuvos klubai ir kosminės sumos Anglijoje

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
Steikų diena: kaip paruošti sultingą ir burnoje tirpstantį steiką?
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius