Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo grandai žada gladiatorių kovą Romoje (nuotraukos)

Anot vieno seno posakio, visi keliai veda į amžinuoju vadinamą miestą Romą. Šį vakarą Italijos sostinėje UEFA čempionų taurės finale susikirs dviejų geriausių Europos komandų anglų „Manchester United“ ir ispanų „Barcelona“ keliai.
Barselonos komandos lyderis L.Messi
Barselonos komandos lyderis L.Messi / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Anglijos čempionai pamėgins tapti pirmąja komanda šio turnyro istorijoje, sugebėjusia apginti nugalėtojo vardą, o Barselonos klubas turi galimybę iškovoti trečią titulą šį sezoną. Jei Ispanijos čempionams ir Ispanijos taurės laimėtojams tai pavyktų, tai būtų precedento neturintis atvejis šioje šalyje.

Reikia laimėti šią taurę, kad būtume geriausių komandų panteone. Tai mūsų šansas, – sakė A.Fergusonas.

Visa tai žada futbolo sirgaliams tikrą gladiatorių kovą Romoje. „Tai bus fantastiškas finalas“, – uefa.com tikino anglų klubo treneris seras Alexas Fergusonas. „Manchester United“ dar niekada nepralaimėjo Europos klubinių turnyrų finalų. Dar viena sėkmė sustiprintų augantį klubo įvaizdį.

„Daug kartų kartoju, kad Europoje turėjome geriau žaisti. Reikia laimėti šią taurę, kad būtume geriausių komandų panteone. Tai mūsų šansas. Ši komanda turi ateitį. Ji dar jauna, bet turi užtektinai patirties, kad sėkmingai žaistų dar kelerius metus. Tikiuosi, mums viskas pavyks“, – kalbėjo A.Fergusonas.

Gera naujiena Anglijos čempionams – į rikiuotę po traumos grįžo komandos kapitonas Rio Ferdinandas, tačiau jiems teks verstis bet diskvalifikuoto Darreno Fletcherio. „Mums sekasi, kai tenka ką nors daryti pirmą kartą, – kalbėjo „Manchester United“ strategas. – Įdomu ir kartu neįprasta, kad nuo pat Čempionų lygos starto niekam nepavyko apginti čempionų titulo. Turime galimybę tai pakeisti ir tikiuosi, kad mums pavyks.“

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./C.Ronaldo daro raumenų tempimus
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./C.Ronaldo

„Barcelona“ treneris Josepas Guardiola buvo atsargus vertindamas savo komandos galimybes: „Šis sezonas mums tikrai nuostabus, bet vis dar gali baigtis prastai. Futbole viskas gali greitai pasikeisti. Esu laimingas, kad treniruoju puikiai taktiškai ir techniškai pasirengusių žaidėjų komandą. Stengsimės parodyti, kokie geri esame ir kaip sunkiai dirbome, kad laimėtume.“

„Barcelona“ gynėjai Danielis Alvesas ir Ericas Abidalis negalės žaisti dėl diskvalifikacijos, o Rafaelis Marquezas gydosi kelio traumą. Kaip teigia uefa.com, veikiausiai Yaya Toure užims centro gynėjo poziciją, o kraštuose gynyboje stos komandos kapitonas Carlesas Puyolis ir Seydou Keita. Pastarojo vietą aikštės viduryje turėtų užimti dvidešimtmetis Sergi Busquetsas.

Andresas Iniesta ir Thierry Henry turėtų jau būti atsikratę traumų pasekmių. „Jeigu jie jausis gerai, žais, jeigu ne – nebus leidžiami į aikštę. Tačiau manau, kad rungtyniaus finale. Norėčiau  disponuoti didesniu būriu žaidėjų, tačiau yra taip, kaip yra. Bus puikus finalas“, – tvirtino J.Guardiola.

„Barcelona“ futbolininkai vilkės tradicinių klubo spalvų marškinėlius, o „Manchester United“ komanda užsivilks baltus marškinėlius – pirmąkart nuo 1991 metų. Finalo rungtynėms teisėjaus šveicarų arbitras Massimo Busacca. „Neįtikėtina. Tai – kaip sapnas“, – kalbėjo 40 metų teisėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius