Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo istoriją rašantis J.Mourinho jau kratosi „ypatingojo“ etiketės

Jose Mourinho prieš Konferencijų taurės finalą ėmė kratytis savo „ypatingojo“ etiketės, nors jau trečiadienio vakarą gali dar kartą įrašyti savo pavardę į futbolo istoriją.
Jose Mourinho
Jose Mourinho / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Portugalo vadovaujamas „Roma“ klubas Konferencijų lygos finale susigrums su „Feyenoord“ ekipa.

Čempionų lygą, Europos lygą, UEFA Taurę laimėjęs J.Mourinho dabar turi šansą laimėti ir inauguracinę Konferencijų lygos taurę. Tai būtų pirmas Romos klubo trofėjus per 14 metų.

Ir nors J.Mourinho gali tapti pirmuoju, turinčiu visus europinius titulus, jis jau nelinkęs savęs aukštinti. Dar 2004-siais portugalas pavadino savo „a special one“ (liet. „ypatinguoju“).

„Jei laimėsiu, tapsiu pirmuoju, laimėjusiu visus europinius titulus, tačiau kalba čia eina ne tik apie Mourinho. – sakė specialistas. – „Ypatingojo“ istorija – sena istorija. Tai buvo mano karjeros pradžioje. Kai esi labiau subrendęs, stabilesnis, daugiau galvoji apie žmones, mažiau apie save.

Tai sena istorija. Netikiu magija. Kai atvyksi į finalą po viso sezono darbo, tas darbas jau yra padarytas. Dabar šis momentas priklauso komandai, ne vienam asmeniui.“

J.Mourinho „Roma“ komandos vairą į savo rankas čiupo nuo šio sezono pradžios ir nuvairavo į šeštąją vietą „Serie A“ pirmenybėse – tai garantuoja vietą kito sezono Europos lygoje.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Roma“ futbolininkai
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./„Roma“ futbolininkai

Paskutinįkart triumfo šokį „Roma“ šoko 2008-siais, kuomet laimėjo Italijos taurę.

„Netikiu magiškomis pozicijomis, netikiu burtais. Nereikės čia daryti nieko ypatingo, reikės būti komanda. Žinome, kokias turime stiprybes. Man nėra svarbu kaip baigsis finalas, tai vis tiek bus geras sezonas mums“, – sakė treneris.

Albanijos sostinėje Tiranoje vyks Konferencijų lygos finalas, ten tikimasi sulaukti dešimčių tūkstančių sirgalių.

Iš viso tikima, kad gali atvykti net 100 tūkst. futbolo gerbėjų, nors kiekvienam klubui buvo paskirta tik po 4000 bilietų, o stadione telpa 21 tūkst.

Kadangi visi norintieji į stadioną tikrai nesutilps, abiejų komandų sirgaliams bus paskirtos specialios zonos, kuriose jie galės finalą stebėti didžiuliuose ekranuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius