Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo klubo „Barcelona“ vadovai: „Tai buvo keista vasara“

Pirmąją dieną po to, kai Europoje nurimo aistros žaidėjų rinkoje, „Barcelona“ vadovai surengė tradicinę spaudos konferenciją, kurioje pristatė klubo šios vasaros veiklą.
Neymaras
Neymaras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Joje dalyvavo Katalonijos ekipos viceprezidentas Josepas Maria Bartomeu ir klubo sporto direktorius Andoni Zubizarreta.

Pasak „Barcelona“ vadovų, svarbiausias tarpsezonio įvykis – nenumatyti ir netikėti pokyčiai komandos vyriausiojo trenerio poste.

„Tai buvo labai keista vasara. Niekas negalėjo nuspėti, kad viskas pakryps tokia linkme ir komandos pasirengimą naujam sezonui sujauks Tito Vilanovos liga bei jo sprendimas trauktis. Neįmanoma buvo to numatyti, tačiau komanda sugebėjo susikaupti ir atlaikė išbandymą“, – sakė J.M.Bartomeu.

A.Zubizarreta paaiškino, kodėl Ispanijos čempionams taip ir nepavyko įsigyti vidurio gynėjo: „Žaidėjų rinkoje kartais labai sunku rasti būtent tą futbolininką, kuris tiktų komandai. Mes padarėme viską, ką galėjome, kai norėjome įsigyti Thiago Silvą prieš metus. Tačiau tada jis pasirinko „Paris Saint-Germain“, o šią vasarą žaidėjas nusprendė likti dabartinėje savo komandoje. Niekas man nesakė, kad gynėjo negalime įsigyti dėl to, kad trūksta pinigų. Kartais kitos komandos tiesiog nenori derėtis.“

Niekas negalėjo nuspėti, kad viskas pakryps tokia linkme ir komandos pasirengimą naujam sezonui sujauks Tito Vilanovos liga bei jo sprendimas trauktis.

„Bacelona“ vadovai dar sykį patvirtino, jog vienintelis komandos pirkinys – brazilas Neymaras – kainavo 57 milijonus eurų.

„Daugelis mėgino spekuliuoti ir išvedžioti. Kartais būdavo išgalvojamos įvairios sumos. Noriu dar kartą pasakyti, kad už Neymarą sumokėjome 57 milijonus eurų. „Santos“ klubas už 100 procentų teisių į žaidėją gavo 17,1 mln. eurų. Jie leido mums viešinti tokią informaciją, tačiau kitos šalys, kurios dalyvavo žaidėjo perėjimuose, tokio leidimo nedavė. Taip galiu patvirtinti, kad į tą pačią sumą įtrauktas ir bendradarbiavimo susitarimas, kurio vertė yra 7,9 mln. eurų, o „Barcelona“ įgijo pirmumo teisę į tris jaunus futbolininkus. Dabar nenoriu įvardinti jų pavardžių, kad žaidėjai nebūtų blaškomi. Tačiau tuo atveju, jei kuris nors iš jų atvyks į „Barcą“, tie 7,9 mln. eurų bus įskaičiuoti į galimą perėjimo sumą“, – pažymėjo J.M.Bartomeu.

Katalonijos ekipos vadovai taip pat patvirtino, kad už Davidą Villą iš Madrido „Atletico“ ekipos bus gauti 5,1 mln. eurų, o „Barcelona“ įgijo pirmumo teisę į du jaunus Ispanijos sostinės komandos žaidėjus. Jų pavardžių nei A.Zubizarreta, nei J.M.Bartomeu neatskleidė.

Pranešta, kad klube lieka dirbti ir visas Tito Vilanovos trenerių štabas.

Antruoju „Barcelona“ treneriu ir pagrindiniu stratego Gerardo Martino pagalbininku tampa Jorge Pautasso, o Jordi Roura ir Rubi dirbs asistentais.

„Aš džiaugiuosi vyriausiojo trenerio lankstumu ir požiūriu. Jis nenorėjo atsisveikinti su anksčiau klube dirbusiais žmonėmis, todėl jie visi lieka“, – pažymėjo A.Zubizarreta.

Spaudos konferencijos metu taip pat patvirtinta, kad Ispanijos čempionai jau derasi dėl naujų sutarčių su gynėjais Marcu Bartra bei Martinu Montoya, netrukus ketinama prie derybų stalo sėsti su saugo Andreso Iniestos atstovais, o taip pat naujas kontraktas bus pasiūlytas gynėjui Gerardui Pique.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius