Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo komedija Afrikos čempionate: laike pasimetęs teisėjas „sutrumpino“ rungtynes

Vakar Afrikos futbolo čempionate problemų kėlė kamuoliai, o šiandien Kamerūne vykstančiose pirmenybėse visų akys netikėtai nukrypo į teisėjo laikrodį.
Tuniso rinktinės treneris rodo į laikrodį teisėjo asistentui
Tuniso rinktinės treneris rodo į laikrodį teisėjo asistentui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Tuniso ir Malio rinktinių rungtynės baigėsi tikru cirku.

Malio ekipai pirmaujant 1:0, o Tunisui mėginant išlyginti rezultatą, visus staiga nustebino arbitras iš Zambijos Janny Sikazwe.

Jis dar 86-ą rungtynių minutę sušvilpė tris kartus ir iškeldamas rankas į orą ėmė signalizuoti apie rungtynių pabaigą.

Tuniso rinktinės žaidėjai ir treneriai negalėjo patikėti tuo, kas ką tik įvyko, o savo klaidą, panašu, greitai suvokė ir arbitras, netrukus leidęs komandoms pratęsti rungtynes.

Jau po minutės ant J.Sikazwe pyko Malio futbolininkai, nes teisėjas parodė raudoną kortelę El Bilalui Traore. Nors VAR arbitrai rekomendavo rungtynių teisėjui atšaukti šį sprendimą, pats įrašą peržiūrėjęs J.Sikazwe paliko galioti raudoną kortelę ir išvarė Malio rinktinės žaidėją iš aikštės.

Tačiau laikrodžiui skaičiuojant paskutines pagrindinio laiko minutes, teisėjas iš Zambijos dar kartą įsiutino tunisiečius.

Nors antrajame kėlinyje vyko bent kelios VAR peržiūros, buvo atlikti devyni keitimai, o rungtynės dar ir buvo trumpam sustabdytos dėl per didelio karščio, J.Sikazwe ne tik nepridėjo nė minutės, bet ir paskelbė apie rungtynių pabaigą nesužaidus nė 90 minučių – vėl triskart jis sušvilpė laikrodžiui rodant 89 minutes ir 43 sekundes.

Tuniso rinktinės atstovai buvo šokiruoti – vyriausiasis treneris, jo asistentai ir žaidėjai pasileido į aikštę ir puolė į akis teisėjui, rodydami į savo laikrodžius ir bandydami paaiškinti, jog šis rungtynes sustabdė gerokai per anksti.

Galiausiai, į aikštę net buvo iškviesti apsaugos darbuotojai, kurie apgynė teisėją ir jo asistentus nuo piktų tunisiečių.

Vis dėlto tai J.Sikazwe sprendimo jau nepakeitė ir tunisiečiams negalint patikėti tuo, kas vyksta, Malio futbolininkai triumfavo – jiems vienintelį įvartį antrojo kėlinio pradžioje nuo 11 metrų žymos įmušė Ibrahima Kone.

Tai buvo F grupės rungtynės. Be Tuniso ir Malio šioje grupėje dar žais Gambija ir Mauritanija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius