Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Futbolo pasaulis ūžia – kas Madrido „Real“ pakeis Z.Zidane'ą?

Šiuolaikiniame futbole, kol klubas patvirtina apie trenerio atleidimą, dažniausiai į jo vietą žiniasklaida jau turi penkis kandidatus. Tačiau netikėtas Zinedine'o Zidane'o pasitraukimas iš Madrido „Real“ Ispanijos klubą paliko aklavietėje.
Mauricio Pochettino
Mauricio Pochettino / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kartu lemtingoje spaudos konferencijoje dalyvavęs Madrido klubo prezidentas Florentino Perezas buvo akivaizdžiai priblokštas tokio sprendimo.

Ispanijos žiniasklaida pranešė, kad ši naujiena rūbinei smogė kaip bomba. Zizou buvo laikomas tobulu vairininku žvaigždžių kupiname „Real“ klube. Būtent jis užglaistė vidinius nesutarimus ir sugebėjo komandą nuvesti į tris Čempionų lygos titulus iš eilės.

Z.Zidane'as atskleidė, kad vienintelis žaidėjas, kuris žinojo apie trenerio sprendimą dieną prieš paskelbiant jį viešai, buvo kapitonas Sergio Ramosas.

Kas pakeis prancūzą prie Madrido klubo vairo?

Atsargiai įvardijami keli kandidatai, bet daugiausia dėmesio sulaukia argentinietis Mauricio Pochettino.

Tiesa, yra nemenka kliūtis – vos prieš kelias dienas treneris pasirašė naują penkerių metų sutartį su „Tottenham Hotspur“ klubu. Nors dar vakar sklandė gandai, kad sutartyje yra išėjimo galimybė, penktadienį jau skelbiama, kad kontraktas tokios galimybės nenumato.

„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino
„Scanpix“ nuotr./Mauricio Pochettino

Tiesa, Madrido klubas mėgsta gauti tai, ko nori, ir lengvai nepasiduos. 46-erių specialistas net ir su barjerais išlieka bene geriausiu pasirinkimu „Real“.

Nors pats argentinietis šia tema dar nekalbėjo, sklando gandai, kad M.Pochettino nenorėtų palikti Londono klubo, praėjus vos kelioms dienoms po sutarties atnaujinimo. Tai atrodytų nesolidu.

Kitas kandidatas yra „Chelsea“ paliekantis Antonio Conte. Tačiau aistringas italas nebūtų labai geras pasirinkimas F.Perezui, kuris norėtų šaltesnių nervų trenerio, kurį būtų galima patogiau kontroliuoti.

Vokietijos rinktinės treneris Joachimas Lowas taip pat minimas tarp kandidatų, bet jis neseniai sudarė naują ketverių metų sutartį ir greičiausiai liks nacionalinėje komandoje.

Madrido klubas gali įsiterpti ir į jau beveik baigtą susitarimą tarp „Chelsea“ ir Maurizio Sarri arba net nusitaikyti į Jose Mourinho.

„Scanpix“/AP nuotr./Arsene'as Wengeras
„Scanpix“/AP nuotr./Arsene'as Wengeras

Neišvengiamai iškyla dar viena įdomi kandidatūra – Londono „Arsenal“ palikęs Arsene'as Wengeras. Prancūzas aiškiai pasakė, kad apie pensiją negalvoja.

Nuo to, kas stos prie Madrido klubo vairo, priklauso ir komandos sudėtis. Manoma, kad ją gali nulemti prezidentas F.Perezas, kuris mėgsta pats komplektuoti komandą. Didžiausias klausimas – ar komandą paliks Cristiano Ronaldo ir Garethas Bale'as? Ar iš Paryžiaus atvyks Neymaras?

Kas laukia Zidane'o? Ironiška, bet tris Čempionų lygos titulus iškovojęs treneris sulaukia daug abejonių dėl savo sugebėjimo treniruoti.

Daug kas įsitikinę, kad prancūzas tiesiog gavo nuostabią komandą. Beje, nė vienas startinio vienuolikto žaidėjas Čempionų lygos finale nebuvo Z.Zidane'o pasirinktas.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

Didžiausias jam priskiriamas nuopelnas – suvaldytas žaidėjų ego.

Prancūzas jau pasakė, kad kitą sezoną jokio klubo netreniruos, bet į jo duris nelabai kas iš didžiųjų klubų ir beldžiasi. Realiausias variantas, kad, nepavykus pasaulio čempionate gerai pasirodyti Prancūzijos rinktinei, Z.Zidane'as greičiausiai perims vairą iš Didier Deschamps.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius