-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Futbolo rinktinė Ciuriche ruošiasi dvikovai su Šveicarija ir gydosi traumas

Lietuvos futbolo rinktinė Ciuriche pradėjo pasiruošimą artėjančioms Europos čempionato atrankos rungtynėms. Prieš šeštadienį vyksiančią dvikovą su Šveicarija mūsų rinktinės gydytojams darbo netrūksta, tačiau traumuoti futbolininkai nusiteikę optimistiškai ir tikisi, kad atsigauti suspės.
Mindaugas Kalonas
Mindaugas Kalonas

Puolėjas tikisi pasveikti

Į treniruočių stovyklą Ciuriche rinktinė susirinko antradienio ryte. Komanda apsistojo netoli oro uosto esančiame viešbutyje, vakare netoliese išvyko ir treniruotis.

Kelioms dienoms rinktinę priemė „Kloten“ klubo aikštynas. Regioninėje lygoje žaidžiantis klubas turi kelias treniruočių aikštes, kuriose sportuoja keli šimtai vaikų, taip pat vyrų, moterų, senjorų ekipos.

Pirmoje treniruotėje dalyvavo visi 23 futbolininkai, tačiau trims žaidėjams dėl traumų teko pasitausoti – vartininkui Giedriui Arlauskiui, saugui Sauliui Mikoliūnui ir puolėjui Deivydui Matulevičiui.

Pastarojo sveikata pastarosiomis savaitėmis kelia daugiausiai nerimo rinktinės štabui. Šį rudenį du įvarčius komandai pelnęs puolėjas pora savaičių negalėjo žaisti Rumunijos čempionate.

VIDEO: Sveikstantis D.Matulevičius: „Noriu ir tikiuosi, kad šeštadienį galėsiu žaisti“

„Spalio 26-ąją rungtynėse su Bukarešto „Dinamo“ varžovas pataikė į raumenį. Pajutau, kad jį pasitempiau, teko pasikeisti. Tyrimai parodė, kad raumuo įplyšęs, – kalbėjo D. Matulevičius – Gydymo procesas kol kas sėkmingas, tačiau nesinori skubinti eigos. Šiek tiek pabėgiojau, žiūrėsime kaip bus toliau. Gydytojai daro viską, aš taip pat noriu ir tikiuosi, kad šeštadienį galėsiu žaisti.“

25 metų futbolininkas žinių apie būsimus varžovus gavo dar „Pandurii“ klube, kur žaidžia šveicarų pilietybę turintis Gezimas Shalajus: „Jis pasakojo, šveicarai galvoja tik tai, kad turi būtinai laimėti. Gavau patarimų, kur varžovų gynėjų silpnesnės vietos, – sakė D. Matulevičius – Žinau, kad Šveicarijos komanda turi daug puikaus individualaus meistriškumo žaidėjų. Tačiau nereikia jų bijoti, tiesiog išeiti į aikštę ir atiduoti 100 ar 120 procentų jėgų.“

Jaunojo saugo sugrįžimas

Tuo metu vienas Lietuvos rinktinės narys viliasi, kad košmariškas traumų laikotarpis jau praeityje. Futbolo aistruolius praėjusią vasarą Europos U-19 čempionate sužavėjęs saugas Gratas Sirgėdas net nespėjo įsižaisti Vokietijoje, „Stuttgart“ klube, kai užklupo įsisenėjusi trauma.

Dėl jos talentingas 19 metų futbolininkas praleido beveik visą sezoną, o paskutinį pusmetį vien tik gydėsi. Atsistoti ant kojų G. Sirgėdui padėjo Miuncheno „Bayern“ ir Vokietijos futbolo rinktinės gydytojas. Šis po panašios traumos gydė ir „Bayern“ saugą, vokiečių pasaulio čempionato finale didvyrį Mario Gotze.

VIDEO: G.Sirgėdas – apie metus be futbolo, rinktinę ir... fantasy futbolą

„Tekdavo leistis vaistus į nugarą, į kirkšnį. Prireikė daug laiko, kad viskas sugytų. Buvo sunku be futbolo, tačiau tai nereiškia, kad nieko neveikiau. Kartais tekdavo treniruotis po dukart per dieną, stiprinti įvairius aplinkinus raumenis, atlikti terapijas. Klubas visuomet motyvuodavo padrąsindavo“, – pasakojo G. Sirgėdas.

Ciuriche Lietuvos rinktinė praleis visas likusias dienas iki rungtynių. Europos čempionato atrankos dvikova su Šveicarija vyks lapkričio 15 dieną Sankt Galeno mieste. Susitikimą tiesiogiai transliuos LRT televizija. 

VIDEO: Ciuriche įsikūrę lietuviai pratinasi prie šveicariškų sąlygų

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius