Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo rinktinės trenerio R.Žutauto negąsdina A.Hlebo autoritetas (nuotraukos)

Nekreipti dėmesio į varžovų lyderio autoritetą, žaisti savo žaidimą ir demonstruoti žiūrovo akiai patrauklų futbolą – tokias užduotis prieš artėjančias draugiškas rungtynes su Baltarusijos ekipa savo auklėtiniams kelia Lietuvos nacionalinės futbolo rinktinės vyr. treneris Raimondas Žutautas.
Treniruotės akimirka
Treniruotės akimirka / Aliaus Koroliovo nuotr.

Geriausi šalies futbolininkai pirmadienį vakare rinkosi į pirmąją treniruotę prieš trečiadienį Kaune įvyksiančią dvikovą su Baltarusijos rinktine. Nors Lietuvos rinktinės sudėtyje šįkart nebus sveikatos problemų turinčio saugo Edgaro Česnauskio ir puolėjų Andriaus Veličkos bei Artūro Rimkevičiaus, dvidešimt S.Dariaus ir S.Girėno stadione vyksiančioms rungtynėms besiruošiančių futbolininkų galvoja tik apie pergalę.

Po pirmadienį vakare vykusios treniruotės rinktinės treneriai specialiu prietaisu matavo, kiek sportininkai gali pašokti į aukštį. Savo jėgas išbandyti nutarė ir prieš 5 metus profesionalaus futbolininko karjerą baigęs R.Žutautas. 43 cm į aukštį pašokęs treneris juokėsi, jog pasiekti gerų rezultatų jam trukdo beveik 100 kg siekiantis svoris.

Tuo tarpu Tomas Danilevičius, paklaustas apie šokliausią rinktinės narį, juokdamasis įvardino R.Žutauto asistentu dirbantį Donatą Vencevičių, sunkiai galintį paslėpti baigus futbolininko karjerą atsiradusį viršsvorį.

–Kaip sekasi ruoštis rungtynėms su Baltarusija? – po treniruotės 15min.lt paklausė R.Žutautas
–Visi suvažiavo, kai kurie galbūt pavargę, nes buvo keliavusių nuo 4 val. ryto. Kas iš Italijos, kas Ukrainos, kas iš Sibiro – visiems buvo sunkios kelionės, bet viskas gerai, šiandien gerai pasitreniravome. Vėliau eisime į pirtelę, bus daromi masažai, paskui seks skani vakarienė ir gerai išsimiegosime. Rytoj vakare turėsime dar vieną treniruotę, o iš ryto peržiūrėsime Baltarusijos ir Švedijos rungtynių įrašą. Pasižiūrėsime, kaip jie atrodo, kokiu stiliumi žaidžia. O šiaip komandoje nuotaikos puikios ir, kas svarbiausia, visi sveiki.

–Bent jau „ant popieriaus“ Baltarusijos rinktinė atrodo gana pajėgi. Ką laikytumėte šių rungtynių favoritu?
–Ką čia spėlioti. Ateis trečiadienio vakaras ir pamatysime, kaip jie nusiteikę. Vis tik tai yra draugiškos rungtynės ir aš nemanau, kad jie yra visiškai pasiruošę sezonui. Mūsų rinktinė turi šiokį tokį pranašumą, kad visų žaidėjų klubai jau pradėjo savo čempionatus. Nuostabu ir tai, kad abu mūsų puolėjai pirmuosiuose turuose įmušė po įvartį.

–Ar ketinate didesnį dėmesį skirti varžovų lyderiui Aleksandrui Hlebui, priklausančiam „FC Barcelona“ ekipai?
–Nemanau, kad jam skirsime asmeninę gynybą. Jo dosjė yra pažymėta, kad jis gali žaisti visose atakuojančiose pozicijose, tad sunku būtų kažką pastatyti, kad lakstytų paskui jį po visą aikštę. Mes stengsimės žaisti savo žaidimą, stengsimės kuo daugiau atakuoti, kad žiūrovams būtų įdomu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius