Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo svajonės Europoje „Žalgiris“ sieks kita taktika: „Pasiruošėme labai rimtai“

Tapti pirmuoju Lietuvos futbolo klubu, patekusiu į grupių etapą Europoje, svajojantis Vilniaus „Žalgiris“ šiemet tikslo sieks pakeitęs taktiką.

„Tiesiog pačiai keista. Rašo agentai, siūlo žaidėjus, bet atsakau, kad we are completed (mūsų komplektacija baigta)“, – 15min tinklalaidėje „Skriejantis kamuolys“ šyptelėjo „Žalgirio“ direktorė Vilma Venslovaitienė.

„Toks neįprastas jausmas, nes visą laiką dabar mums būdavo pats karštis ieškoti, surasti, ko trūksta, ko nepamatėm“, – tęsė klubo vadovė.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vilma Venslovaitienė

Šiemet „Žalgiris“ pasirinko kitą kelią. Jokių skambių naujokų vasaros pradžioje, prieš kovas Europoje, o nuo pat sezono pradžios drauge lipdoma komanda.

„Per eilę metų, nuo 2012-ųjų, kai pradėjome žaisti Europoje, visi vasariniai transferai mums nepasiteisino. Per mažai laiko. Žaidėjai atvažiuoja iš atostogų fono. Jie grįžta iš pliažo, o liepos 5 dieną jau yra pirmos rungtynės. Niekaip“, – pabrėžė V.Venslovaitienė.

Vis dėlto metų pradžia šalies čempionams nebuvo lengva. Vladimiro Čeburino auklėtiniams iš pradžių teko vytis A lygoje į priekį pabėgusius klubus.

Bet po rinktinių pertraukos žalgiriečiai grįžo su trimis pergalės iš eilės, o triuškinantis laimėjimas savaitgalį Marijampolėje net 5:0 prieš „Sūduvą“ įtvirtino juos šalies pirmenybių viršūnėje.

Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas
Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr./Vladimiras Čeburinas

„Tai susiję su adaptacija – pusė komandos vėl pasikeitė. Taip pat keitėme taktiką. Tai – labai sudėtingas dalykas. Turime sutartį su treneriu ne metams, o dvejiems, todėl ryžomės tokiam žingsniui. Ėjome tuo keliu, kad nuo sausio pradžios komplektavome visą sudėtį.

Tai ir yra to mūsų įsivažiavimo į sezoną momentai. Jie trunka pusę metų, kitą kartą – ir visą sezoną. Būna, jog (žaidėjai) nesiadaptuoja, selekcija nekokybiška pasitaiko, traumos – visko nutinka“, – dėstė „Žalgirio“ vadovė.

Ji pabrėžė, kad per rinktinių pertrauką komanda ne ilsėjosi, o dirbo itin sunkiai. Apibendrindama viską, kas jau padaryta iki starto Europoje pradžios, V.Venslovaitienė džiaugėsi dabartiniu komandos veidu.

„Iš tikrųjų davė vaisius praėjusio tarpsezonio darbas su treneriu. Jis buvo ir gruodžio mėnesį grįžęs, mes ruošėmės labai rimtai. Dabar atrodo, kad išsigydę traumas, kas yra žiauriausia jauniems lietuviams, mes būsime pasiruošę labai rimtai“, – vylėsi klubo vadovė.

Elvio Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai
Elvio Žaldario nuotr./Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai

UEFA Čempionų lygos atranką „Žalgiris“ pradės jau kitą savaitę, liepos 5-ąją, išvykoje su stipriausiu Kosovo futbolo klubu KF „Ballkani“. Atsakomasis mūšis liepos 12-ąją vyks Vilniuje.

Kosovo čempionai, išvydę, kad atrankoje teks žaisti su Lietuvos klubu, neslėpė džiaugsmo, bet V.Venslovaitienė teigia, kad „Žalgiris“ turi savo tikslus ir į varžovų kalbas nekreipia dėmesio“.

Sėkmės atveju, peržengęs „Ballkani“ barjerą“, „Žalgiris“ kitame Čempionų lygos atrankos etape sutiktų pažįstamą Švedijos čempioną „Malmo“ klubą arba preliminaraus etapo nugalėtoją.

Nesėkmės prieš „Ballkani“ atveju, „Žalgiris“ iš Čempionų lygos atrankos kristų į Konferencijų lygos atranką ir žaistų su „La Fiorita“ (San Marinas) arba „Inter Club d’Escaldes“ (Andora) ekipomis.

Alfredo Pliadžio nuotr./Vilma Venslovaitienė ant LFF stadiono stogo
Alfredo Pliadžio nuotr./Vilma Venslovaitienė ant LFF stadiono stogo

Jei Lietuvos čempionams pavyktų sėkmingai žygiuoti Europoje, pokyčių komandos sudėtyje vis dėlto galėtų įvykti. Užsitikrinus didesnes UEFA premijas, ekipa būtų stiprinama.

„Matot, turėtum beribį biudžetą, dar darytum žingsnius. Dabar jis ir taip įtemptas, – pripažino V.Venslovaitienė. – Bus matyti. Mes visada turime tą short listą, ko mes norime, ką mes matome. Jis – visada paruoštas, bet, ko gero, kertinės rungtynės yra su „Malmo“, jeigu jau darome prielaidą, kad įveiksime pirmą etapą, o jį dar reikia įveikti.“

Jei „Žalgirio“ ir Lietuvos futbolo svajonė šiemet išsipildytų – klubas patektų į grupių etapo varžybas, komandos biudžetą tai papildytų mažiausiai 3 mln. eurų (patekus į Konferencijų lygos pagrindinį etapą).

Gavęs tokį piniginį impulsą „Žalgiris“ pirktų Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadioną Vilniuje.

„Viskas priklauso nuo finansinio resurso. Mes laukiame savo rezultato Europoje. LFF stadione daug minčių yra, pagrindinė – daryti bazę akademijai. Kol kas esame diskusijų lygmenyje. Mes savo namų darbus pasidarėme, su banku kalbėjome, viskas lyg ir pozityvu, bet reikia pirmos įmokos“, – pasakojo „Žalgirio“ direktorė.

Nacionalinio stadiono vizualizacija
Nacionalinio stadiono vizualizacija

Tačiau komandos namais V.Venslovaitienė norėtų matyti Nacionalinį stadioną, kai jis galiausiai bus pastatytas ant Šeškinės kalno.

„Ačiū Dievui, viskas ten dabar juda pagal planą. Niekas (dėl statybų) nesikeičia ir nesikeis. Aš labai tikiuosi, kad „Žalgiris“ ten žais. Kai statybos jau prasidės, mes tikrai ieškosime sąlyčio taškų su statytojais ir operatoriais, kad tai būtų „Žalgirio“ namai“, – pridūrė ji.

VIDEO: Tikslo link. Žalgiris 2021. EP1 Corona Cup

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius