Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Futbolo teisėjas Gediminas Mažeika: „Teisėjauti „Wembley“ stadione – kiekvieno futbolo arbitro svajonė“

Beveik 90 tūkstančių Anglijos aistruolių stadione bei 11 pasaulyje žinomų milijonierių futbolo aikštėje turėjo paklusti arbitrų iš Lietuvos sprendimams. Lietuvos teisėjų brigada praėjusį penktadienį turėjo neeilinę galimybę – vadovauti rungtynėms legendiniame Londono „Wembley“ stadione.
Teisėjas Gediminas Mazeika
Teisėjas Gediminas Mažeika / V. Knyzelio nuotr.

2014 m. FIFA Pasaulio futbolo čempionato atrankos Europos zonos H grupės trečio turo rungtynės tapo dar vienu istoriniu įvykiu mūsų šalies futbolo arbitrams. Tai pirmas kartas po Nepriklausomybės atkūrimo, kuomet lietuviai teisėjavo Anglijos futbolo rinktinei ir tokio dydžio stadione.

FIFA kategorijos aikštės arbitras Gediminas Mažeika su asistentais Vytautui Šimkumi ir Sauliumi Dirda bei rezerviniu teisėju Sergejumi Slyva spalio 12-ąją dirbo rungtynėse tarp Anglijos ir San Marino nacionalinių rinktinių. Dvikovą stadione stebėjo 86645 žiūrovų, o rezultatu 5:0 laimėjo anglai.

„Teisėjauti sekėsi gerai. Vienintelis sunkumas buvo tas, jog visos rungtynės vyko viena kryptimi – į San Marino vartus - ir dažniausiai 21 žaidėjas buvo vienoje aikštės pusėje. Teko daug vargti nuolat ieškant tinkamos pozicijos“, - LFF.lt pasakojo G.Mažeika.

Kaunietis džiaugėsi galimybe teisėjauti antrame pagal dydį Europos stadione, kuris prieš penkerius metus buvo pastatytas iš naujo ir  2011 m. surengė UEFA Čempionų lygos finalo dvikovą.

„Wembley“ stadionas daro įspūdį netgi tuščias. Net sunku papasakoti jausmą, kai jis pilnas. Daugelis po rungtynių manęs klausė dėl atmosferos ir visiems atsakiau, jog jei nejauti pasitenkinimo ir pasididžiavimo ten teisėjaudamas, ko gero, reiktų rimtai pagalvoti, ar tęsti darbą, - įspūdžiais dalijosi teisėjas - Tokio įvykio neįmanoma pamiršti. Galiu drąsiai teigti, jog teisėjauti „Wembley“ - kiekvieno futbolo arbitro svajonė.“

Tai ne pirmosios Lietuvos futbolo arbitrų rungtynės futbolo gimtinėje. Praėjusiais metais G.Mažeika ir jo padėjėjai dirbo UEFA Europos lygos grupių etapo rungtynėse Londone tarp vietos „Tottenham Hotspurs“ ir Dublino „Shamrock Rovers“ (Airija).

„Mūsų teisėjais yra pasitikima vis labiau.Tai labai ilgo ir sunkaus darbo rezultatas. Niekas neskiria Anglijos rinktinės rungtynėms už „gražias akis“. Tam reikia teisėjauti įvairaus lygio rungtynėms ne vienerius ir ne dvejus metus Paskyrimai rungtynėms – turbūt geriausias teisėjų įvertinimo rodiklis“, - sakė G.Mažeika.

Nuo 2008 metų FIFA kategoriją turintis futbolo Arbitras tuo pačiu pabrėžė, jog nežada užmigti ant laurų ir sieks naujų aukštumų. „Yra nauji iššūkiai ir dabar reikia koncentruotis į juos. Pasitikėjimą savo jėgomis labiau nei bet koks stadionas suteikia kolegos kurie dirba kartu, taip pat didžiuliai nuopelnai tenka šeimai. Nes būtent šie žmonės būna šalia, kai labiausiai to reikia“, - sakė publikos palankumo retai sulaukiančios profesijos atstovas.

Kitas tarptautines rungtynes G.Mažeika su kolegomis teisėjaus lapkričio 8 d. Tai bus vienos iš UEFA Europos lygos grupių rungtynių. Kurių komandų dvikovai vadovaus lietuviai, paaiškės likus savaitei iki jų pradžios.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius