Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Futbolo valdininkas iš aukšto posto nuleistas brangiu parašiutu

Buvęs Lietuvos futbolo federacijos (LFF) generalinis sekretorius Nerijus Dunauskas praėjusį mėnesį buvo priverstas palikti svarbiausias pareigas Lietuvos futbole. Kelionė į kitą svarbų postą šalies futbole nebuvo nepatogi finansine prasme.
Nerijus Dunauskas ir advokatė Reda Kurlavičienė
Nerijus Dunauskas ir advokatė Reda Kurlavičienė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

N.Dunauskas sklandžiai nusileido į naujas pareigas šalies futbole.

Kaip anksčiau buvęs LFF prezidentas Edvinas Eimontas, taip ir nuo 2015 metų federacijos generaliniu sekretoriumi dirbęs buvęs profesionalus futbolininkas ir arbitras neįtiko Vykdomojo komiteto nariams, tarp kurių svarbų balsą turi su kriminaliniu pasauliu praeityje sietas Arūnas Pukelis ir teistas Žydrūnas Buzas.

Dabartinis LFF prezidentas Tomas Danilevičius tuomet viešai teigė esąs patenkintas N.Dunausko darbais, bet Vykdomojo komiteto nariai iškėlė savotišką ultimatumą, norėdami svarbioje kėdėje matyti kitą asmenį.

Nors 15min žiniomis, ketinimų išbandyti save LFF generalinio sekretoriaus pareigose turėjo ir buvęs vienas geriausių šalies futbolininkų Deividas Šemberas, jis atsitraukė, sužinojęs, kad Vykdomasis komitetas jau yra apsisprendęs į didžiausias galias šalies futbole turinčias pareigas paskirti Edgarą Stankevičių.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Šemberas ir Arminas Narbekovas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Deividas Šemberas ir Arminas Narbekovas

Didžiąją karjeros dalį krepšinio sistemoje dirbęs E.Stankevičius užėmė LFF generalinio sekretoriaus kabinetą praėjusį mėnesį, o N.Dunauskas gavo naują postą – tapo Lietuvos futbolo Techninio vystymo asociacijos vadovu.

Jis buvo palydėtas į naujas pareigas solidžia išeitine, 15min žiniomis, –didesne nei 30 tūkst. eurų suma.

„O kas yra didelė? Kas man priklauso, tai priklauso. Į ką pretendavau pagal Darbo kodeksą, į tą ir pretendavau“, – sakė N.Dunauskas.

Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Nerijus Dunauskas
Augusto Didžgalvio/LFF nuotr./Nerijus Dunauskas

Tokią sumą patvirtino ir dabartinis LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

„Su N.Dunausku sutartis nutraukta abipusiu susitarimu ir jam išmokėtos visos priklausiusios socialinės garantijos, numatytos Lietuvos įstatymuose, pagal dabar galiojantį Darbo kodeksą. Suma, išmokėta N.Dunauskui, yra panaši, kurią jūs minite, jeigu pridėsime ir jam priklausiusią kompensaciją už nepanaudotas atostogas“, – teigė E.Stankevičius.

Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius
Vidmanto Balkūno / 15min nuotr./Tomas Danilevičius ir Edgaras Stankevičius

Peržiūrėjus buvusio generalinio sekretoriaus išlaidas buvo aptikta kita įdomi suma – 8 tūkst. eurų sąskaita už pokalbius telefonu per pasaulio futbolo pirmenybes, vykusias 2018 metų vasarą Rusijoje.

LFF patvirtino, kad N.Dunausko ryšiams išleista suma viršijo biudžete numatytas ribas, to neneigė ir Rusijoje per planetos pirmenybes viešėjęs futbolo valdininkas.

„Taip, buvo nemaža sąskaita, bet neprisimenu, ar tai buvo vieno ar dviejų mėnesių sąskaita. Suma buvo nemaža, bet tiksliai negaliu pasakyti. Tai tikrai buvo ne per mėnesį“, – sakė N.Dunauskas.

Jis jau pradėjo darbus Techninio vystymo asociacijoje, kuri lyg tyčia šiais metais tapo turtingesnė, sulaukusi svarbios finansinės injekcijos iš LFF.

„2017 m. Techninio vystymo asociacijai buvo skirta 136 tūkst. eurų. Šiais metais asociacijos veiklai ir jos vykdomiems projektams per pirmuosius dešimt šių metų mėnesių jau skirta 160 tūkst. eurų“, – patvirtino E.Stankevičius.

N.Dunauskas tikino, kad jo vadovaujamos asociacijos biudžetas išaugo dėl naujų projektų.

„Negaliu pasakyti, kad suma ženkliai pasikeitė, – kalbėjo N.Dunauskas. – Bet biudžetas didesnis, nes lyginant su praėjusiais metais yra daugiau projektų. Kitiems metams yra dar daugiau minčių.

Gal kažkas galvoja, kad čia sau persivedžiau? Iš tiesų gali išaugti darbuotojų skaičius, dėl tų pačių projektų, kurie yra ilgalaikiai – ne tik šiems metams. 2019 metais tikiuosi, kad Vykdomasis komitetas patvirtins naujus projektus ir kitą veiklą.

Minčių turime daug, nes patys žinome, kur esame, ir norime kažką pakeisti futbole bent 2019 metais.

Mes neturime žaidėjo tapatybės. Ją nustatyti yra vienas pagrindinių tikslų. Taip pat treneriai. Tai dar viena problema, ypač trenerių treneriai – tie, kurie ugdo trenerius. Tai bus viena didžiųjų krypčių – 2019 metais bus sprendimų metai, nes nebeturime, kur trauktis.“

Techninio vystymo asociacijoje N.Dunauskas pakeitė ilgametį šalies futbolo ugdymo strategijos formuotoją Stasį Stankų. Futbolo koridoriuose kalbama, kad ir jam skirta solidi išeitinė, nors nebūtinai jo paslaugų atsisakyta amžiams.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Stasys Stankus
Luko Balandžio / 15min nuotr./Stasys Stankus

„Šiuo metu jo asociacijoje nėra, – apie S.Stankų Techninio vystymo asociacijoje sakė N.Dunauskas.

Paprašytas patikslinti, ar S.Stankus dar turės sąsajų su asociacija, kuriai vadovavo ilgiau nei dešimtmetį, N.Dunauskas teigė: „Negaliu pasakyti. Jei žmogus reikalingas, ar tai bus S.Stankus, ar kas kitas, nematau problemos pasikviesti. Gali būti ir kitų žmonių atėjimas. Gal kiti ateis visuomeniniais pagrindais. Minčių turime daug, nes patys žinome, kur esame, ir norime kažką pakeisti futbole bent 2019 metais.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius