Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Galutinis Čempionų lygos 16-ukas: klubai, kurie tęs kovą dėl Europos karūnos

Po trečiadienio vakaro kovų paaiškėjo visos UEFA Čempionų lygos atkrintamųjų dalyvės. Kviečiame susipažinti su 16 pajėgiausių Europos komandų šiais metais.
Čempionų lygos trofėjus
Čempionų lygos trofėjus / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Grupių nugalėtojai

„Barcelona“ – Lionelio Messi vedami Ispanijos milžinai taip ir liko nenugalėti sunkioje grupėje. Kaip visada, Katalonijos komanda yra viena iš favoričių triumfuoti turnyre, kurį paskutinį kartą laimėjo 2015-siais.

Miuncheno „Bayern“ – Vokietijos futbolo gigantas šalies čempionate kol kas atrodo gan slogiai, tačiau ne visi sunkumai, panašu, persikėlė į Čempionų lygą. Nei vieno pralaimėjimo nepatyrusi ekipa tikrai yra pajėgi dviejų rungtynių serijoje parklupdyti bet ką.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serge Gnabry (dešinėje) du įvarčiai atnešė pergalę Miuncheno „Bayern“.
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Serge Gnabry (dešinėje) du įvarčiai atnešė pergalę Miuncheno „Bayern“.

Dortmundo „Borussia“ – Nuostabų sezoną žaidžianti komanda, kuri Vokietijos čempionate artimiausią varžovą lenkia jau 7-iais taškais. Čempionų lygos grupėje „Borussia“ ekipa taip pat užėmė pirmąją vietą, kai dėl tarpusavio rezultatų aplenkė Madrido „Atletico“. 2013-siais finale kritęs Dortmundo klubas paskutinį kartą Čempionų lygos taurę į viršų kėlė 1997-siais.

Turino „Juventus“ – Italijos čempionai H grupėje finišavo aukščiau nei „Manchester United“, nors ir pralaimėjo du paskutinius savo mačus. Dukart Europos klubų taurės laimėtoja „Juventus“ ekipa jau yra pralaimėjusi penkis savo žaistus Čempionų lygos finalus iš eilės.

„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo
„Scanpix“ nuotr./Cristiano Ronaldo

„Manchester City“ – Praėjusį sezoną „Premier“ lygą laimėję Pepo Guardiolos auklėtiniai dabar nusitaikę atvežti į „mėlynąją“ Mančesterio dalį ir Čempionų lygos titulą. Daug kalbama, kad ši „Man City“ komanda yra geriausia pasaulyje šiuo metu, tačiau iki šiol toliau nei iki ketvirtfinalio Čempionų lygoje „Man City“ nukeliavo vos kartą.

„Paris Saint-Germain“ – Pinigais besitaškantis Prancūzijos klubas vis dar laukia savo šanso pakelti Čempionų lygos trofėjų, kad galėtų įsitvirtinti Europos futbolo elite. Pastaraisiais metais PSG tiesiog neturi lygių vietiniame čempionate. Brazilo Neymaro ir prancūzo Kyliano Mbappe vedama komanda neabejotinai yra pajėgi atvežti europinę šventę į Paryžių.

„Scanpix“ nuotr./Edinsonas Cavani
„Scanpix“ nuotr./Edinsonas Cavani

„Porto“ – Dukart Europos klubų taurės laimėtojas „Porto“ klubas tikrai nėra laikomas favoritu Čempionų lygoje, tačiau portugalai buvo vieninteliai, šiemet sugebėję grupėje surinkti net 16 taškų. 2004-siais su Jose Mourinho Čempionų lygą laimėjusi ekipa galbūt ruošiasi dar vienam įspūdingam žygiui.

Madrido „Real“ – Titulo gynybai „karališkasis“ klubas neatrodo deramai pasiruošęs, tačiau vis tiek laimėjo savo grupės kovas. Be Cristiano Ronaldo nuo vasaros besiverčianti komanda vis dėlto niekada negali būti išbraukta iš favoritų sąrašo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./„Real“ futbolininkai
AFP/„Scanpix“ nuotr./„Real“ futbolininkai

Antrosios grupių komandos

Amsterdamo „Ajax“ – Nyderlandų klubas, į Čempionų lygą grįžęs po ketverių metų pertraukos, bando susigrąžinti anksčiau turėtą statusą Europos futbolo žemėlapyje. Praėjusio amžiaus aštuntajame dešimtmetyje „Ajax“ triskart iš eilės tapo stipriausia Europos komanda. Vis tik abejojama, ar Amsterdamo klubas turi realių šansų dar vieną trofėjų į lentyną padėti jau šį sezoną.

Madrido „Atletico“ – Praėjusiais metais Diego Simeone vadovaujama komanda grupėje užėmė trečiąją vietą, iškrito į Europos lygą, ją laimėjo, o šiemet vėl sugrįžo į Čempionų lygos atkrintamąsias. Madrido klubas visada yra pavojingas, o tai įrodo gynybinis futbolas, leidęs 2014 ir 2016 metais pasiekti finalą. Tiesa, abu kartus ten teko pripažinti Madrido „Real“ pranašumą.

„Scanpix“ nuotr./Rodrigo ir Antoine'as Griezmannas
„Scanpix“ nuotr./Rodrigo ir Antoine'as Griezmannas

„Liverpool“ – Pernai iki finalo nužygiavę Jurgeno Kloppo auklėtiniai tik per plauką pateko į atkrintamąsias. Ypač išvykos rungtynėse strigę „raudonieji“, panašu, turės pasitempti, norėdami bent pakartoti ankstesnio sezono sėkmę.

„Lyon“ – Iš grupės Liono ekipa prasibrovė tik po lygiųjų 1:1 prieš Donecko „Šachtar“ paskutiniajame ture. Pirmose rungtynėse „Manchester City“ palaužę prancūzai vėliau pasiekė 5 lygiąsias paeiliui.

„Manchester United“ – Čempionų lyga gali būti paskutinė, tačiau labai sunki viltis išgelbėti nesėkmingą sezoną, mat „raudonieji velniai“ Anglijoje žengia vos šeštoje vietoje. Į atkrintamąsias „Man United“ pateko po puikios pergalės prieš Turino „Juventus“. Šis triumfas išvykoje parodė, kad Jose Mourinho auklėtiniai gali kovoti su bet kuria Europos komanda.

„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho
„Scanpix“ nuotr./Jose Mourinho

„Roma“ – Vietą atkrintamosiose Romos ekipa iškovojo likus dar turui ir grupių etapo pabaigos, bet pastaruoju metu yra kamuojama traumų ir nedemonstruoja geros formos.

Gelzenkircheno „Shalke 04“ – Galbūt lengviausioje Čempionų lygos grupėje užėmė antrąją vietą. „Shalke 04“ komanda tikrai bus autsaiderė prieš bet kurią pirmojo aštuoneto komandą. Vokietijos klubas aštuntfinalyje krito jau trejus metus iš eilės. Būtų keista, jei šią seriją pavyktų nutraukti šiemet.

Londono „Tottenham Hotspur“ – „Spurs“ į kitą etapą žengė tik malonių atsitiktinumų dėka, kuomet Milano „Inter“ neįveikė Eindhoveno PSV, o patys išplėšė lygiąsias prieš „Barcelona“ klubą. Praėjusį sezoną Londono komanda aštuntfinalyje krito prieš Turino „Juventus“, todėl šiemet tikėsis, kad burtuose sėkmė nusišypsos plačiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius