-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Galvos skausmas: sutarties sąlygas su LFF suderinęs rinktinės treneris liko be pagalbininkų

2020-ųjų pabaigoje Lietuvos rinktinę sutikęs toliau treniruoti Valdas Urbonas susidūrė su neplanuotais rūpesčiais. Aiškėja, kad 53-ejų metų panevėžiečiui teks ieškotis naujų asistentų, nes iki šiol vyriausiojo trenerio padėjėjais buvę Andrius Skerla ir Marius Stankevičius pasitinka naujus išbandymus.

V.Urbono kandidatūrą gruodžio viduryje patvirtino Lietuvos futbolo vykdomasis (LFF) komitetas.

Netrukus po to strategas buvo susitikęs su LFF vadovybe ir apsitarė dėl naujos sutarties finansinių sąlygų.

„Viską susitarėme, treneriui pasiūlytos sąlygos tiko“, – 15min sakė LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

Lietuvos rinktinę V.Urbonas treniruoja nuo 2019-ųjų pradžios. Praėjusių metų pabaigoje baigėsi jo dvejų metų sutartis, tačiau solidūs komandos rezultatai 2020-aisiais užtarnavo strategui kontrakto pratęsimą.

Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas
Žygimanto Gedvilos / 15min nuotr./Valdas Urbonas

LFF iškėlė V.Urbonui tikslą laimėti Baltijos taurės turnyrą bei 2022-ųjų pasaulio čempionato atrankos grupėje aplenkti bent vieną varžovą, tačiau šiuos uždavinius panevėžietis jau spręs turėdamas naujus pagalbininkus.

Praėjusiais metais V.Urbono asistentai buvo buvę Lietuvos rinktinės gynėjai A.Skerla ir M.Stankevičius. Aiškėja, kad abiejų jų nacionalinės rinktinės trenerių štabe veikiausiai neliks.

A.Skerla prieš kelias savaites buvo pristatytas naujuoju A lygoje debiutuosiančio Kauno „Hegelmann Litauen“ strategu, tad darbo nacionalinėje komandoje atsisakė.

„Tiek rinktinės treneris Valdas sunkiai įsivaizdavo, kad Andrius galėtų derinti abu darbus, tiek Kauno klubas norėjo, kad Skerla koncentruotųsi tik į savo komandos reikalus. Dabar V.Urbonas turi apsispręsti, kas jį štabe pakeis“, – 15min pasakojo LFF generalinis sekretorius E.Stankevičius.

LFF nuotr./Andrius Skerla
LFF nuotr./Andrius Skerla

Anot LFF vadovo, nemažas klaustukas yra pakibęs ir virš antrojo buvusio V.Urbono asistento Mariaus Stankevičiaus.

Lygiai prieš metus legendinis Lietuvos rinktinės gynėjas sugrįžo į Lietuvą ir buvo paskirtas U-17 rinktinės treneriu. Vėliau Marius tapo ir V.Urbono asistentu nacionalinėje rinktinėje.

Vis dėlto liepos mėnesį M.Stankevičius sulaukė dėmesio iš Italijos, kurioje giliai šaknis yra įleidusi futbolininko šeima.

Lietuviui trenerio darbą pasiūlė penktoje pagal pajėgumą Italijos lygoje žaidžiantis „Lumezzane“ klubas.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Stankevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Marius Stankevičius

Tuomet LFF neprieštaravo, kad M.Stankevičius grįžtų į Apeninus. 39-erių buvęs futbolininkas atsisakė pareigų LFF techniniame departamente, tačiau liko dirbti tiek su U-17, tiek su nacionaline rinktine.

Visgi šiuo metu situacija yra kiek pasikeitusi. 15min žiniomis, M.Stankevičius yra gavęs kvietimą likti V.Urbono asistentu, bet galutinio sprendimo dar nėra priėmęs ir kur kas labiau tikėtina, jog toliau nacionalinėje rinktinėje nedirbs ir koncentruosis į naujus iššūkius Apeninuose. Įmanomas ir toks variantas, kad M.Stankevičiui bus patikėtas kurios Lietuvos jaunimo rinktinės trenerio postas.

Kad M.Stankevičiaus ateitis nėra aiški, 15min užsiminė LFF generalinis sekretorius.

Su mūsų portalu bendravęs V.Urbonas taip pat neslėpė, kad klaustukų dėl Mariaus ateities yra nemažai.

„Asistentų klausimas kol kas yra atviras. Svarstymų yra įvairių, variantų taip pat turiu, bet norisi pažiūrėti ir į bendrą visų jaunimo rinktinių paveikslą. Dėl Mariaus taip pat kol kas neaišku. Viskas – organizacinėje stadijoje“, – teigė V.Urbonas.

Per savo profesionalo karjerą Italijoje M.Stankevičius yra atstovavęs „Cosenza“, Genujos „Sampdoria“, Romo „Lazio“,„ Siena“, „Crema“ klubams, o „Brescia“ ekipos garbę gynė net 165 kartus.

„Lumezzane“ klubas yra iš Brešijos provincijos, kurioje iki šiol gyvena Stankevičių šeima. Futbolininko sūnus Kajus yra žaidęs šio regiono komandose „Franciacorta“ ir „Atletico Castegnato“.

Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius
Roko Lukoševičiaus / 15min nuotr./Edgaras Stankevičius

E.Stankevičiaus teigimu, permainų Lietuvos rinktinių štabuose bus ir daugiau.

„Pirmiausia norėtume pilnai suformuoti V.Urbono štabą, o vėliau bursime ir jaunimo rinktinių trenerių komandas. Šiuos darbus norėtume atlikti iki sausio pabaigos. Vasario mėnesį jaunimo rinktinės jau turi suplanuotas stovyklas. Permainų tikrai bus, nes, pavyzdžiui, A.Skerla treniravo penkiolikmečius, tad teks ieškoti naujo stratego“, – sakė E.Stankevičius.

Lietuvos U-21 rinktinę pastaruoju metu treniravo Donatas Vencevičius, U-19 – Valdas Trakys, U-17 – M.Stankevičius, U-15 – A.Skerla.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius