-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garbingas žaidimas, kam jis reikalingas? Devyni futbolininkų spjūviai į „Fair Play“

UEFA Čempionų lygos rungtynėse antradienį futbolo pasaulį papiktino Donecko „Šachtar“ futbolininko Luizo Andriano garbingo žaidimo (ang. „Fair Play“) taisyklių nesilaikymas. Tačiau tai ne vienintelis atvejis, kuomet futbolininkai spjauna į garbingo žaidimo principus.
Luizas Adriano
Luizas Adriano / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Sporto grupė „Facebook“. Prisijunk ir tu, spausk LIKE.

Rusijos sporto naujienų svetainė sports.ru surinko devynis atvejus, kuomet futbolininkai pažeidžia „Fair Play“ principus.

Peteris Kovacsas, „ODD Grenland“

Norvegijos futbolo taurė ketvirtfinalio rungtynėse vartininkas suklupo prieš pat atriedantį kamuolį, tačiau tai visiškai nesujaudino Peterio Kovacso, kuris nusprendė pelnyti lengvą įvartį į tuščius vartus.

VIDEO: ODD Grenland striker Peter Kovacs goal controversy

Vincenzo Sommeze, „Ascoli“

„Regina“ klubo žaidėjai pamatė ant žolės gulintį kolegą ir nusprendė išmušti kamuolį į užribį, tačiau Vincenzo Sommeze to nepastebėjo. „Ascoli“ žaidėjas perėmė kamuolį, nepaisydamas priešininkų nuskubėjo prie vartų, atliko perdavimą, o Mirko Antenuchi pelnė įvartį. Vis dėlto „Ascoli“ futbolininkai netrukus priešininkams garbingai leido išlyginti rezultatą.

VIDEO: Soccer Team allows 'Fair Play' Goal - 12-06-09

Anatolijus Ostapas, Vilniaus „Vėtra“

2008 m. UEFA taurės atrankos rungtynėse „Vėtros“ legionierius iš Moldovos Anatolijus Ostapas nusispjovė į „Viking“ klubo vartininko gerumą. Nors priešininkai kamuolį į užribį pasiuntė dėl vilniečių klubo žaidėją ištikusios bėdos, „Vėtra“ kamuolio priešininkams negražino, o A.Ostapas beveik iš aikštės vidurio pasiuntė jį į sutrikusių suomių vartus. Nors lietuviai laimėjo tą mačą 1:0, tačiau išvykoje buvo pamokyti 0:2 ir į kitą etapą nepateko.

VIDEO: Vetra - Viking UEFA Cup 2008 (unfair goal)

Tikra žanro klasika Turkijoje

Turkijos ketvirtojoje lygoje mače tarp „Dardanelspor“ ir „Erzurum“ ekipų vienos komandos žaidėjas įvartį pelnė nesąžiningai. Po jo sekė santykių aiškinimasis, kuris vos nepriėjo iki muštynių, leidimas priešininkams lengvai atstatyti pusiausvyrą ir mačas vyko toliau.

VIDEO: Fair Play A freak golazo in Turkey is cancelled out by a deliberate own goal Football goal videos highlights & clips 101GG

Fernando de Moraesas, „South Melbourne“

Brazilas sąžiningai grąžino kamuolį vartininkui, tačiau netrukus persigalvojo. Nubėgo prie vartų sargo, perėmė kamuolį ir pelnė įvartį.

VIDEO: Fernando De Moraes goal for South Melbourne FC vs Sunshine Georgies

Kleberas, „Palmeiras“

Dar vienas papokštauti nusprendę brazilas – galėjo bent pataikyti į vartus..

VIDEO: Fair play ignored by Kleber causes fight -- 20/07/2011 Palmeiras 0 x 0 Flamengo

Hulkas, „Porto“

Gudrauti galima ir superžvaigždėms, tačiau Hulkas, kaip ir aukščiau matytas tautietis iš Brazilijos, nesugebėjo pataikyti net į vartus.

Romanas Beliajevas, „Siberia“

Rusijos taurės rungtynėse Romanas Beliajavas paskutinėmis mačo minutėmis nusprendė pabandyti išplėšti pergalę. Tačiau „Tom“ ekipos vartininkas jam to padaryti neleido, o per vėliau sekusią 11 m baudinių seriją nesąžiningai pasielgusi „Siberia“ ekipa pralaimėjo.

VIDEO: Fair Play по-новосибирски

Luizas Adriano, „Šachtar“

Pats naujausias garbingo žaidimo nepaisymo pavyzdys. Ukrainiečiai „Nordsjaelan“ ekipai išlyginti rezultato neleido, o pats Luizas Adriano vėliau pridėjo dar du įvarčius ir pirmą kartą Čempionų lygoje įmušė „hattricką“. Tiesa, UEFA pažadėjo, kad L.Adriano sulauks sankcijų.

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius