Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Garsaus klubo akibrokštas – bilietus pardavė ne lietuviui, o SSRS piliečiui

Liudas Zakarevičius svarsto, ką daryti su internete įsigytais bilietais į Milano „Inter“ rungtynes. Viena vertus, pavyko juos gauti. Tačiau futbolo gerbėjui panižo ranka juos grąžinti, nes bilietus jis gavo ne kaip lietuvis, o nebeegzistuojančios SSRS pilietis. „Situacija nustebino. Supykdė. Įsiutino“, – pripažino Dalios Grybauskaitės patarėju Prezidentūros spaudos tarnyboje dirbantis vyras.
Milano „Inter“ klubo bilietų sistemoje vis dar gyva SSSR,
Milano „Inter“ klubo bilietų sistemoje vis dar gyva SSRS / „Scanpix“ nuotr.

Tai turėjo būti geriausias atostogų Italijoje desertas.

L.Zakarevičius su šeima balandžio mėnesį kelioms dienoms atostogų keliaus į Milaną, o prieš iškeliaudamas, kaip įprasta, patikrino, ar įmanoma būtų gauti bilietų į koncertus, futbolo ar teniso mačus.

Jam pasisekė – balandžio 27 dieną garsiajame Milano „San Siro“ stadione „Inter“ priima Turino „Juventus“ su Cristiano Ronaldo.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ futbolininkai
AFP/„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ futbolininkai

„Man, tikram futbolo mylėtojui, tai – daugiau nei rungtynės, – feisbuko paskyroje pasakojo L.Zakarevičius. – Viename žymiausių Europos stadionų žaidžia dvi geriausios Italijos komandos! Beje, vienoje jų mano ne itin mylimas Cristiano Ronaldo. Bet pliuso vardan reikia pamatyti ir jį.

Bet čia prasideda ne tik futbolas.“

L.Zakarevičius pasakojo, kad užsiregistravęs „Inter“ sirgalių interneto svetainėje, greitai pasirinko du bilietus, įvedė savo duomenis, tačiau gavo automatinį atsakymą, kad gimimo data ir šalis nesutampa.

Jis bandė atlikti tą pačią procedūrą kelis kartus, pabandė pirkti ir žmonos pavarde. Vis nepavyko, nors bilietai brangūs, o stadione telpa net 80 tūkst. sirgalių.

L.Zakarevičius nepasidavė ir pabandė vesti kitas šalis – ne viena netiko, kol pirštas neužslinko ant beveik tris dešimtmečius nebeegzistuojančios valstybės.

„UNIONE REPUBBLICHE SOCIALISTE SOVIETICHE, – itališką užrašą perskaitė futbolo mėgėjas, – Dūšia pradeda dunksėti, kraujospūdis kilti, pykčio kreivė – taip pat, o nuojauta – kuždėti. Todėl... todėl pabandžiau.

Spėkit. Atspėjot. Yra.

Taigi, nusiperku bilietą. Kaip tos sumautos valstybės pilietis.“

Milano klubui priminė istoriją

Kaip žinia, Sovietų Sąjunga gyvavo nuo 1922 iki 1991 metų. 1990 metų kovo 11 dieną Nepriklausomybę atkūrusi Lietuva buvo pirmoji, išsilaisvinusi iš sovietinės priespaudos ir pradėjusi SSSR griūtį.

„Susinervinau, kad sunku apsakyti, – pripažino L.Zakarevičius. – Pasirodo, ilgaamžei ES narei, tvirtos demokratijos puoselėtojai (nekalbėkime apie politinę nūdieną) ir vienam žymiausių šios šalies futbolo klubui Lietuva – vis dar liko UNIONE REPUBBLICHE SOCIALISTE SOVIETICHE“.

„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ klubo bilietų sistemoje vis dar gyva SSSR,
„Scanpix“ nuotr./Milano „Inter“ klubo bilietų sistemoje vis dar gyva SSSR,

Pirmadienį jis parašė emocingą laišką Milano klubui, išdėstęs istorijos faktus, bet Italijos komanda neatsiliepė.

Greito atsakymo iš „Inter“ komunikacijos skyriaus negavo ir 15min.

L.Zakarevičius nesirengia nurimti. Jis planuoja savo keistą bilietų pirkimo istoriją papasakoti Italijos dienraščiams.

Ar L.Zakarevičius bus tą vakarą stadione?

15min portalui jis teigė, svarstantis bilietus grąžinti. O jei vis dėlto nukeliautų į rungtynes, „Inter“ nebus tas klubas, kurį jis palaikys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius