Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gaudžiant sirenoms iš Seimo, LFF ir V.Matijošaitis paskelbė naujo Kauno stadiono krikšto datą

Pagaliau tai tapo oficialu. Antradienio popietę Kaune surengtoje specialioje spaudos konferencijoje pranešta, jog šių metų LFF taurės finalas spalio 16 dieną 17 val. bus surengtas dažais kvepiančiame atnaujintame S.Dariaus ir S.Girėno stadione.
Kaune pristatytas LFF taurės finalas
Konferencija Dariaus ir Girėno stadione / Eriko Ovčarenko / 15min nuotr.

Naujoji Lietuvos futbolo šventovė atveria duris. LFF taurės finalas – pirmosios oficialios rungtynės, kuriose bus išbandyta iš pagrindų atnaujinta arena.

Lapkričio 16-ąją čia veikiausiai pirmą kartą sužais ir Lietuvos rinktinė, kai Baltijos taurės pusfinalyje susitiks su Islandijos komanda.

„Neeilinis įvykis, tad šiek tiek jaudinuosi. Neatsimenu, kada LFF organizuojama spaudos konferencija sulaukė tiek žiniasklaidos atstovų. Pagaliau turime naują stadioną, kur artimiausius 5–6 metus mūsų nacionalinė komanda galės žaisti tarptautines rungtynes. Šiandien galima drąsiai pasakyti, kad LFF finalo rungtynės vyks čia, naujame Kauno S.Dariaus ir S.Girėno stadione. Šiemet Lietuvos futbolas švenčia šimtmetį ir manau, jog nėra geresnės progos tokiai gražiai šventei“, – kalbėjo LFF generalinis sekretorius Edgaras Stankevičius.

Bilietai į šį mačą bus pradėti pardavinėti trečiadienį. Šventės organizatoriai žada, jog apsilankę Kaune išvys ne tik solidų futbolo mačą, bet ir turtingą pramoginę programą, koncertą.

„Noriu pasidžiaugti, kad pagaliau Kaunas ir Lietuva jau turi stadioną. Nesugebu suprasti, kodėl per tris dešimtmečius mes taip ir nesugebėjome pasistatyti stadiono. Malonu, jog šalia matau ir visiškai atnaujintą mūsų Ąžuolyną. Akivaizdu, kad šiomis savaitėmis Kaunas tampa vis žavesnis. Iki šiol Kaunas šaliai davė daug krepšininkų, noriu tikėti, kad nuo šiol bus ir futbolo miestas“, – kalbėjo Kauno meras Visvaldas Matijošaitis.

Apie vieną didžiausių Lietuvos futbolo metų švenčių pranešta ypač įtemptu laikotarpiu.

Šiomis dienomis Lietuvoje lankosi UEFA ir FIFA atstovai ir bando painioti futbolo funkcionierių ir Seimo narių konfliktą, po kurio parlamentarai ne juokais grasina įvesti LFF tiesioginį valdymą.

„Labai tikiu, kad politikų ir Seimo priimami sprendimai nesugadins šios gražios futbolo šventės, kurią planuojame spalio 16-ąją. Per mėnesį tikimės, kad stadionas bus gavęs visas reikiamas kategorijas ir čia galėsime žaisti ir Baltijos taurės rungtynes su Islandija. Tikiu, kad sveikas protas nugalės. Esame atviri, ketiname keisti įstatus, šaukti neeilinė konferenciją. Tai yra geras tonas ir noras, girdime klubų pasisakymus. Tikiu, kad Seimo nariai irgi supras ir išgirs futbolo bendruomenę. Tikiu, kad šie susitikimai su FIFA ir UEFA nariai atsakys visus klausimus ir sudės visus taškus. Tikiu, kad sąlyčio taškus rasime“, – apie kunkuliuojantį aistrų katilą kalbėjo E.Stankevičius.

Trečiadienį UEFA ir FIFA atstovas žada lankytis Seime.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Edgaras Stankevičius

V.Matijošaitis, kuriam naujoji arena kiek primena Talino stadioną, nenorėjo atskleisti, kiek objekto kaina išaugo dėl statybų darbų vėlavimo.

„Manau, kad pastatėme labai laiku. Gal galėjome pradėti kiek vėliau, tai būtume kiek sutaupę. Šio stadiono kaina yra 43 mln. eurų. Jei pasigilinsite ir pamatysite, kiek kainuos stadionas Vilniuje, tai...“ – šypsojosi V.Matijošaitis.

Spaudos konferencijos metu miesto vadovas sulaukė ir klausimų apie verslo interesus Rusijoje, iš kurios su juo valdomos įmonės vis dar taip ir nepasitraukė.

V.Matijošaitis tiksliai negalėjo prisiminti ir kada pastarąjį kartą lankėsi futbolo rungtynėse.

„Nuvažiuodavau anksčiau į finalus ar pusfinalius, bet tapus meru žiūrėti futbolo gyvai neteko. Tam stadioną ir pastatėme“, – šypsojosi V.Matijošaitis.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./Visvaldas Matijošaitis

Šiemetinis finalas žymi ir dar vieną naują Lietuvos futbolo pradžią. Nuo šiol šis turnyras turės visiškai naują trofėjų, kuris buvo pristatytas antradienį bei pakeis seniausią šalyje pereinamąją taurę.

„Neslepiame noro LFF biurą ateityje perkelti į Kauną, į šį stadioną. Lietuvos futbolui yra šimtas metų, tad nusprendėme, kad yra gera proga atsinaujinti. Senasis trofėjus jau buvo kiek atgyvenęs ir tikrai ras garbingą vietą federacijos patalpose“, – kalbėjo E.Stankevičius.

Į Kauną LFF taurės finalas grįžta po devynerių metų.

2013-aisiais dar senajame, 1923 metais pradėtais statyti ir 1925-aisiais užbaigtame, S.Dariaus ir S.Girėno stadione Vilniaus „Žalgiris“ po baudinių serijos įveikė „Šiaulius“.

Puikiai šiemet Europoje rungtyniaujantys žalgiriečiai dėl trofėjaus kovos ir šįkart. Jų varžovu bus Kauno rajono „Hegelmann“ arba „Panevėžio“ ekipos.

Abi jos santykius išsiaiškins antrajame pusfinalyje, kuris trečiadienį vyks Kaune.

Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF taurė
Eriko Ovčarenko / BNS nuotr./LFF taurė

Beje, antradienio popietę „Hegelmann“ treneriai visą savo komandą buvo atsivedę į iš pagrindų atnaujintą S.Dariaus ir S.Girėno stadioną. Tai – motyvacinė priemonė, jog sėkmingai sužaidęs trečiadienį klubas būtent čia turėtų galimybę kautis dėl gražuolės taurės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius