Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Gėda ir pašaipos: namo parskridusi Rusijos rinktinė slėpėsi už ginkluoto OMON'o

Rusijos futbolo rinktinei Europos čempionatas baigėsi gėdingu pralaimėjimu Danijai. Liūdnas ir keistas buvo ir komandos sutikimas Maskvos oro uoste.

„Nuo ko slepiatės? Rinktinė grįžo į Rusiją ir apginklavo save OMON'u“, – tokia antrašte Rusijos futbolininkų sugrįžimą ir ginkluotų specialiųjų pajėgų karių nuotraukos tekstą iliustravo „Sport-Express“.

Didžiausias Rusijos sporto dienraštis negailėjo pašaipų ir kirčių savo šalies rinktinei, kuri pirmadienį Kopenhagoje krito nuo kovingų danų 1:4.

Stanislavo Čerčesovo treniruojama komanda, kurios vartininkų treneriu dirba alytiškis Gintaras Staučė, Europos pirmenybių grupėje liko ketvirta. Grupės varžybose rusai pralaimėjo 0:3 Belgijai, 1:0 palaužė Suomiją, bet lemtingas buvo smūgis pirmadienį Kopenhagoje nuo mažos šalies šeimininkų komandos.

„Sport-Express“ iškart apipylė savo komandą pašaipomis.

„Tautai tokia komanda nereikalinga. Tik OMON'ui“, – pirmuoju sakiniu pareiškė sporto dienraštis.

„Rinktinė pavėlavo, – aprašė nusileidimą Šeremetjevo oro uoste. – Tiesa, tądien ne pirmą kartą. Jau kiek kartų mes nespėjome paskui danus ir kamuolį... Ačiū Dievui, bent jau niekas nepasimetė kelyje ir savo užpakaliu, kaip sako mūsų kapitonas, nepatyrė jokių nuotykių.

O namuose juos sutiko mylimi ir svetingi OMON'o pareigūnai ir policija.

Iš 145 mln. šalies gyventojų neatsirado ne tik kad 11 futbolininkų, bet ir bent jau 11 sirgalių, kurie pasakytų vaikinams „ačiū“. Ar bent ką nors.

Kai už poros valandų sugrįžo Rusijos regbininkės, laimėjusios kelialapį į olimpiadą, net jas sutiko garsiau.

O čia – visiška apatija. Žmonės juodais drabužiais apsupo autobusą ir prie jo neprileido šešių žurnalistų. Net komanda oro uostą paliko ne per įprastą žaliąjį koridorių, o per VIP išėjimą. Turbūt tam, kad neužsitrauktų taksistų pykčio.“

Nekalbūs buvo Rusijos rinktinės žaidėjai ir treneriai.

Treneris S.Čerčesovas pasakė tik du žodžius: „Labas rytas“.

Komandos kapitonas Artiomas Dziuba sustojo tik tada, kai iš žurnalisto išgirdo repliką: „Gal nesislėpsite už pareigūnų nugarų?“

„Lengva provokacija pavyko. Dziuba įsižeidė ir kažkaip šiurkščiai atšovė: „Aš jau atsakiau į visus klausimus. Nuo jūsų nesislapstau. O ypač nuo tavęs!“

Atsakymas emocingas, bet ar tinkantis tokioje situacijoje? Nors jam viskas tinka“, – situaciją aprašė „Sport-express“, taip subtiliai priminęs, kad pernai Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Rusijos rinktinės kapitonas buvo patekęs į skandalą, kai internete pasirodė besimasturbuojančio A.Dziubos vaizdo įrašas.

Pro anksti ryte laukusius žurnalistus tyliai praėjo kiti Rusijos rinktinės futbolininkai, sustojo tik rinktinės atstovas spaudai Igoris Vladimirovas.

Jis patvirtino, kad po rungtynių treneris S.Čerčesovas nieko nekalbėjo apie atsistatydinimą, tad tikėtis, kad strategas pasitrauks savo noru – neverta.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius