-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geras startas Lietuvos futbolo klubams kvepia solidžiais pinigais

Tarptautinėje futbolo arenoje įvarčiais šią vasarą prabilę Vilniaus, Marijampolės ir Trakų klubai ne tik praskaidrino pergalių skonį primiršusių sirgalių nuotaiką, bet ir gali svariai pagerinti savo finansinę padėtį. Marijampolės „Sūduva“ yra per žingsnį, kad užsitikrintų tokią premijų iš UEFA sumą, kuri prilygtų metiniam komandos biudžetui.
Vilniaus „Žalgiris“
Vilniaus „Žalgiris“ / Sauliaus Čirbos nuotr.

Europos lygos komandoms Europos futbolo asociacijų sąjunga (UEFA) yra numačiusi premijas už žaidimą kiekviename atrankos etape.

Antrajame pagal pajėgumą futbolo turnyre žemyne kiekviena komanda už žaidimą pirmajame etape gauna 215 tūkst. eurų, antrajame – 225 tūkst., trečiajame – 235 tūkst. eurų.

„Sūduva“ šiuo metu yra užsitikrinusi 440 tūkst. eurų, ir yra labai arti, kad užsitikrintų 675 tūkst. eurų.

Antrojo etapo pirmosiose rungtynėse ketvirtadienį Marijampolės futbolininkai Latvijoje pasiekė pergalę 2:0 prieš „Liepaja“ komandą ir turi puikius šansus kitą savaitę Suvalkijoje pabaigti žygį į trečiąjį etapą.

Sauliaus Čirbos nuotr./Europos lyga: „Liepaja“ – Marijampolės „Sūduva“
Sauliaus Čirbos nuotr./Europos lyga: „Liepaja“ – Marijampolės „Sūduva“

Atsidūrus ten, iš UEFA gauta pinigų suma prilygtų visam „Sūduvos“ biudžetui, kuris, anot klubo savininko Vidmanto Murausko, šį sezoną yra apie 700 tūkst.

Tiesa, tai nereiškia, kad pernai A lygos bronzą iškovojusio Marijampolės klubo piniginė iškart išsipūstų du kartus.

Į dabartinį biudžetą yra įtraukta garantuota UEFA premija (215 tūkst. eurų) už žaidimą pirmajame etape, kuriame „Sūduva“ eliminavo Soligorsko „Šachtior“ klubą.

Akivaizdu, kad šiemet užsidirbsime, bet statyti oro pilis dar anksti.

Be to, kaip ir kitos komandos, „Sūduva“ savo futbolininkams už pražygiuotus etapus yra numačiusi premijas. Papildomų išlaidų prideda ir kelionės į rungtynes.

„Taip išauga visas biudžetas, – sakė Suvalkijos klubo šeimininkas V.Murauskas. – Akivaizdu, kad šiemet užsidirbsime, bet statyti oro pilis dar anksti.

Neįmanoma paskaičiuoti kiek toli nukeliausime, juo labiau kad dar tik pusę darbo atlikome varžybose su Latvijos klubu.“

Tokios pat pajamos lauktų ir „Trakų“ klubo, tik jis svajoti apie trečią Europos etapą privalo atsargiau – antrojo etapo pirmajame mače Lietuvos vicečempionai Švedijoje 1:2 pralaimėjo Noršiopingo IFK futbolininkams, pastebimai dominavusiems mače.

Jei kitą savaitę Vilniuje „Trakai“ nepasieks pergalės, jų uždarbis šią vasarą bus 440 tūkst. eurų.

Europos lygos atrankos pirmajame etape kritęs Klaipėdos „Atlantas“ tenkinosi 215 tūkst. eurų.

Didesnės premijos sukasi Čempionų lygoje, kurios atrankos varžybose ryškiu žaidimu šią savaitę startavo Vilniaus „Žalgiris“.

Nuo antrojo etapo turnyrą pradėję žalgiriečiai po valingos pergalės namie 2:1 prieš Razgrado „Ludogorec“ keliaus į Bulgariją – ten sėkmės atveju pirmą kartą per klubo istoriją pasiektų trečiąjį Čempionų lygos etapą.

Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kuklys
Irmanto Gelūno / 15min nuotr./Mantas Kuklys

„Žalgiris“ dar iki pirmųjų rungtynių buvo užsitikrinęs iš UEFA 580 tūkst. eurų (už žaidimą antrajame etape ir papildomą premiją, kurią UEFA skiria kiekvienos šalies čempionui, iškritusiam ir nepatekusiam į Čempionų lygos grupės varžybas).

Ši suma yra įtraukta į Vilniaus klubo biudžetą, kuris 2017 metų sezonui suplanuotas 2,3 mln. eurų.

Jei „Žalgiriui“ pavyktų perkopti Bulgarijos čempionų barjerą, už žaidimą trečiajame etape prisidėtų dar 420 tūkst. eurų. Jei vilniečiai iškristų trečiajame Čempionų lygos atrankos etape, jie įšoktų į Europos lygos atkrintamąsias kovas atrankoje ir taip prisidėtų dar 245 tūkst. eurų.

Jei ten sukluptų, prie šios sumos prisidėtų 260 tūkst. eurų

Tad kitą savaitę Vilniaus klubas Bulgarijoje galėtų užsitikrinti daugiau nei milijoną eurų iš UEFA.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius