Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Finalo belaukiant: geriausi žaidėjai, niekada nelaimėję Čempionų lygos

Kone kiekvienas futbolo mėgėjas žino, kad Turino „Juventus“ vartininkui Gianluigi Buffonui į šlovingos karjeros trofėjų kolekciją trūksta vieno laimėjimo – Čempionų lygos nugalėtojo titulo. „Juve“ šeštadienį finale bandys šią spragą užpildyti, o „FoutFourTwo“ pažvelgė į geriausius visų laikų žaidėjus, kuriems Čempionų lygos svajonė lieka nepasiekiama.
Ronaldo, Hernanas Crespo ir Ruudas van Nistelrooy'us
Ronaldo, Hernanas Crespo ir Ruudas van Nistelrooy'us / 15min koliažas

Philippas Cocu

2008 metais karjerą baigęs dabartinis Eindhoveno PSV treneris šešerius metus žaidė „Barcelona“ klube (1998–2004 m.), tačiau tuo laikotarpiu katalonai nebuvo tokia dominuojanti jėga Europoje.

Pirmąjį XXI amžiaus Čempionų lygos trofėjų „Barca“ iškovojo praėjus dvejiems metams po olando išėjimo.

Patrickas Vieira

Su trimis skirtingais klubai – „Arsenal“, „Juventus“ ir „Inter“ – prancūzas iš viso sužaidė 76 rungtynes Čempionų lygoje, tačiau taip ir nelaimėjo trofėjaus.

P.Vieira paliko „Arsenal“ ekipą, o jau po dvylikos mėnesių jie žaidė 2006-ųjų finale, kur 1:2 nusileido „Barcelona“. 2010 m. sausį jis paliko Jose Mourinho vadovaujamą „Inter“ ekipą, kuri sezono pabaigoje triumfavo finale prieš „Bayern“.

Fabio Cannavaro

Vienas geriausių visų laikų Italijos gynėjų, pasaulio čempionas ir geriausias 2006 metų futbolininkas taip ir liko be kito svarbiausio klubų varžybų trofėjaus. Svarbiausia, kad F.Cannavaro niekada nebuvo net arti triumfo Čempionų lygoje, nors žaidė tokiose komandose kaip „Inter“, „Juventus“ ir „Real“.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas
AFP/„Scanpix“ nuotr./Cescas Fabregasas

Cescas Fabregasas

Jau 96 rungtynes Čempionų lygoje sužaidęs 30-metis saugas tikriausiai greitai pasieks 100-ukininkų klubą. Net tris kartus jis buvo visai netoli titulo. 2006 m., žaisdamas „Arsenale“, jis finale nusileido „Barcelonai“.

2011 metų vasarą jis atvyko į „Barcą“, kuri buvo prieš kelis mėnesius triumfavusi finale. Kataloniją C.Fabregasas paliko 2014 metų vasarą, o būtent tą sezoną „Barca“ vėl žengė iki finalo, kur įveikė „Juventus“.

Ruudas van Nistelrooy'us

Olandas yra rezultatyviausias šio sąrašo futbolininkas, ne tris kartus buvęs rezultatyviausiu Čempionų lygos sezono žaidėju – 56 įvarčiai per 73 rungtynes.

R.van Nistelrooy'us prisijungė prie „Manchester United“ prabėgus dvejiems metams po jų pergalės finale, o išvyko likus dvejiems metams iki kitos pergalės. Per ketverius metus su Madrido „Real“ ekipa olandas irgi Europoje nelaimėjo nieko.

Hernanas Crespo

Italijos didžiuosiuose klubuose bei „Chelsea“ žydėjimo metus praleidęs argentinietis yra vienas nesėkmingiausių šio sąrašo žaidėjų, jei kalbėsime apie Čempionų lygos finalus.

2005 m. finale „Milan“ ekipai jis įmušė du įvarčius, tačiau antrajame kėlinyje „Liverpool“ išlygino rezultatą nuo 0:3 iki 3:3, o vėliau triumfavo 11 metrų baudinių serijoje. Vėliau, 2009 metais, jis paliko „Inter“ klubą, kuris laimėjo 2010-ųjų finalą.

Pavelas Nedvedas

Čekijos futbolo legenda buvo „Juventus“ sudėtyje, kai Turino klubas pralaimėjo 2003 metų finalą prieš „Milan“. Tačiau P.Nedvedas finale nežaidė dėl geltonų kortelių. Galbūt su juo aikštėje viskas būtų kitaip?

„Scanpix“ nuotr./Hernanas Crespo
„Scanpix“ nuotr./Hernanas Crespo

Ronaldo

Dukart pasaulio čempionas ir geriausias planetos futbolininkas taip niekada ir neiškėlė į viršų „ausų“. Ronaldo žaidė tokiose komandose kaip „Barcelona“, „Real“, „Inter“ ir „Milan“.

Tiek į „Real“, tiek į „Milan“ ekipą brazilas atvyko vasarą po to, kai klubas triumfavo Čempionų lygoje.

Lilianas Thuramas

Prancūzas buvo P.Nedvedo komandos draugas ir žaidė 2003 metų finale, pasižymėjo puikiu darbu gynyboje, tačiau komandos draugai nelaimėjo baudinių serijos.

2006 metais po „Barcelonos“ triumfo finale L.Thuramas prisijungė prie Katalonijos klubo, o išvyko iš jo 2008 m. vasarą – 9 mėnesiai prieš kitą katalonų triumfą.

Michaelis Ballackas

Vokietis finale žaidė net du sykius ir abukart paliko aikštę nuleidęs galvą. 2002 metais su Lėverkūzeno "Beyer" komanda jis buvo visai šalia, kai „Real“ saugas Zinedine'as Zidane'as įmušė vieną gražiausių visų laikų finalų įvarčių ir nugalėjo Vokietijos klubą 2:1.

2008 m. baudinių serijoje M.Ballackas realizavo savo smūgį žaisdamas už „Chelsea“, tačiau Johno Terry ir Nikolas Anelkos neįmušti baudiniai padovanojo titulą „Manchester United“.

„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius
„Scanpix“ nuotr./Zlatanas Ibrahimovičius

Zlatanas Ibrahimovičius

Apie jo Čempionų lygos nesėkmes sklando legendos. Švedas yra daugiausia rungtynių (119) turnyre sužaidęs, bet jo taip ir nelaimėjęs futbolininkas.

2009 m. vasarą jis persikėlė į „Barceloną“, kuri buvo ką tik laimėjusi taurę, tačiau 2010 m. turnyro pusfinalyje jo buvęs klubas „Inter“ pašalino katalonus iš turnyro ir vėliau triumfavo finale. 2010 m. vasarą jis išvyko iš „Barcos“, kuri tą sezoną vėl triumfavo finale.

Gianluigi Buffonas

Ar trečias kartas nemeluos? G.Buffonas atrėmė du 11 metrų baudinius 2003 metų finalo serijoje bei iš arti matė „Barcelonos“ triumfą 2015-aisiais metais.

Pasaulio čempionui ir „Juventus“ legendai vis dar priklauso brangiausio visų laikų vartininko rekordas. Italijos rinktinėje jis jau yra sužaidęs net 168 rungtynes, o „Juventus“ gretose – 621. Galbūt jau atėjo metas laimėti?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius