-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias 2010 metų Lietuvos čempionato futbolininkas Dominykas Galkevičius – „Crvena zvezda“ peržiūroje

Geriausiu 2010 metų Lietuvoje rungtyniaujančiu futbolininku pripažintas Panevėžio „Ekrano” saugas Dominykas Galkevičius gali tapti pirmuoju lietuviu, žaisiančiu Serbijos stipriausioje lygoje.
Lietuvos čempionai Panevėžio „Ekranas“ dar turi galimybę patekti į kitą etapą
D.Galkevičius norėtų likti Serbijoje / Fkekranas.lt nuotr.

24 metų D.Galkevičius dalyvauja Belgrado „Crvena zvezda” klubo peržiūroje. Į ją iš Jonavos kilęs futbolininkas išvyko pirmadienį, kitą dieną po Trakuose vykusio oficialaus Lietuvos futbolo sezono uždarymo.

„Dabar dar neaišku, ar liksiu šioje Serbijos komandoje. Šiaip pasirodžiau normaliai. Šeštadienį išskrisiu į Lietuvą, iki to laiko bus aiškiau“, – Penalty.lt portalui ketvirtadienį teigė D.Galkevičius.

Sulaukė išskirtinio dėmesio

Apie D.Galkevičius atvykimą rašė ir „Crvena zvezda“ klubo interneto svetainė.

Lietuvos rinktinei atstovaujantis D.Galkevičius antradienį jau buvo „Marakanoje“ („Crvena zvezda” stadione – red. past.) ir dalyvavo pirmojoje treniruotėje. Saugo pozicijoje žaidžiantis lietuvis praėjusį sezoną A lygoje įmušė 12 įvarčių ir šešis kartus užsivilko Lietuvos rinktinės aprangą.

„Žaidžiu bet kurioje saugų grandies pozicijoje, tačiau patraukliausia man yra vidurio saugo vieta. „Ekrano“ klubo direktorius sakė, kad „Crvena zvezda“ nori mane pamatyti kelių dienų peržiūroje, ir aš sutikau. Pirmą kartą esu Belgrade ir tikiuosi, kad viskas klostysis taip, kaip reikia“,  – antradienį „Crvena zvezda“ klubo svetainei kalbėjo D.Galkevičius.

„Per kontrolines rungtynes su „Radnički“ (jos vyko trečiadienį. – Red. past.) manau, parodysiu, ką sugebu. Lietuvos pirmenybės pasibaigė prieš dvi savaites, tačiau visada turiu energijos treniruotėms ir rungtynėms“, – teigė futbolininkas.

Trečiadienį „Crvena zvezda“ rezultatu 1:0 laimėjo labdaros mačą, sužaistą kitame Serbijos mieste Niše su „Radnički“. Serbijos sostinės ekipai įvartį pelnė jaunasis „Crvena zvezda“ talentas Petaras Džuričkovičius. Nugalėtojų ekipai atstovavo dubleriai.

Rungtynes stebėjo 3 000 žiūrovų, o papildomą dėmesį sukėlė ir D.Galkevičiaus pasirodymas. Dominykas žaidė iki 60–osios  minutės ir per tą laiką pademonstravo kokybišką futbolą, gerą orientavimąsi erdvėje, solidų puolimo arsenalą.

Savo sugebėjimų lietuvis nenori pervertinti: „Myliu futbolą ir esu jam ištikimas, tačiau nežinau, kokius savo bruožus galėčiau išskirti. Praėjusiame sezone įmušiau įvarčių iš toli, tai galbūt geras smūgis yra mano privalumas“,  – sakė D.Galkevičius.

„D.Galkevičiaus kontraktas su „Ekranu“ baigiasi 2011–ųjų birželį, tačiau norisi tikėti, kad trenerių štabas bus patenkintas talentingu lietuviu ir šis nesunkiai galės pasirašyti sutartį su mūsų klubu“, – rašoma „Crvena zvezda“ tinklapyje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius