Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias Europoje žaidžiantis futbolininkas – prancūzas Franckas Ribery

UEFA būstinėje Monake ištraukus kito sezono UEFA Čempionų lygos burtus buvo išrinktas ir geriausias praėjusio sezono Europoje rungtyniaujanti futbolininkas – juo tapo visus titulus su Miuncheno „Bayern“ pernai laimėjęs prancūzas Franckas Ribery.
Geriausias Europoje žaidžiantis futbolininkas Franckas Ribery
Geriausias Europoje žaidžiantis futbolininkas Franckas Ribery / „Scanpix“ nuotr.

Į UEFA būstinę susirinkę žurnalistai gyvai balsavo už tris likusius kandidatus: „Barcelona“ lyderį Lionelį Messi iš Argentinos, „Bayern“ krašto puolėją Francką Ribery ir Madrido „Real“ portugalą Cristiano Ronaldo, kuris apdovanojimų ceremonijoje nepasirodė. Rinkimuose dalyvavo ir portalas 15min.lt, kuriam atstovavęs sporto komentatorius Nerijus Kesminas savo balsą atidavė už L.Messi.

Prancūzas F.Ribery su Vokietijos klubu praėjusį sezoną laimėjo visus galimus titulus: Vokietijos Bundeslygą, šalies taurės varžybas ir, žinoma, Čempionų lygos turnyrą. Pats F.Ribery per 43 mačus praėjusį sezoną įmušė 11 įvarčių ir atliko 15 rezultatyvių perdavimų.

L.Messi su „Barca“ pralaimėjo Čempionų lygos ir Ispanijos taurės pusfinaliuose, tačiau triumfavo Ispanijos lygoje. Argentinietis per 50 mačų pernai įmušė net 60 įvarčių ir atliko 18 rezultatyvių perdavimų.

C.Ronaldo su „Real“ pralaimėjo Čempionų lygos pusfinalį, Ispanijos taurės finalą, o „La Liga“ pirmenybėse liko antras. Portugalas per 55 mačus pelnė 55 įvarčius ir atliko 14 rezultatyvių perdavimų.

Pernai šį prizą laimėjo „Barcos“ saugas Andresas Iniesta, aplenkęs savo komandos draugą L.Messi ir C.Ronaldo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius