Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias pasaulio futbolo teisėjas svarstytų persikėlimą į Kiniją

Nuo garsių žaidėjų prie žinomų teisėjų. Ne vieną puikiai Europoje žinomą futbolininką pastaruoju metu įsigiję Kinijos klubai toliau drebina rinką. Kalbama, kad Kinijos futbolo asociacija bando prisivilioti geriausią 2016 metų teisėją Marką Clattenburgą.
Markas Clattenburgas apdovanotas kai geriausias pasaulio arbitras
Markas Clattenburgas apdovanotas kai geriausias pasaulio arbitras / „Scanpix“ nuotr.

41 metų arbitrui šie metai buvo įspūdingi, jis teisėjavo net trims finalams – FA taurės, Čempionų lygos ir Europos futbolo čempionato.

„Jeigu būtų tokia galimybė, žiūrėčiau į savo ateities planus, strategiją. Kiek ilgai aš galiu dar dirbti teisėju? „Premier“ lygoje jau dirbu dvylika metų, kurie buvo puikūs.

Pasiūlymo neturiu, bet jeigu toks būtų, tikrai svarstyčiau. Šiuo metu man patinka dirbti „Premier“ lygoje ir UEFA turnyruose“, – AP sakė M.Clattenburgas.

Pastaruoju metu Kinijos lygos klubai įsigijo ne vieną žinoma žaidėją, o Carlosą Tevezą Šanchajaus „Shenhua“ padarė geriausiai apmokamu pasaulio futbolininku.

„Ne pinigai yra svarbiausias dalykas teisėjui. Tai galimybė padaryti kažką naujo, kažką pakeisti, galbūt galėčiau jiems padėti su darbuotojų paieška, jų mokymu. Galbūt ne dabar, o ateityje, panašiai kaip Howardas Webbas padeda Saudo Arabijos futbolui ir jų teisėjams.

Labai svarbu turėti atitinkamą teisėjų lygį, kuris atitinka futbolo lygį. Kinija žada tapti labai dideliu žaidėjų futbolo rinkoje, tad jie turi turėti reikiamus lementus. Teisėjavimas yra labai svarbi futbolo dalis“, – kalbėjo M.Clattenburgas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius