-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausias puolimas prieš geriausią gynybą: futbolo klasika Prancūzija – Vokietija

Tai apie ką buvo kalbėta dar prieš šio Europos čempionato pradžią, įvyks ketvirtadienio vakarą Marselyje. Vokietijos ir Prancūzijos rinktinės išguldė visus savo priešininkus kelyje link pusfinalio ir dabar kovos dėl vienintelio bilieto į finalą, kuriame laimėtojo laukia Portugalijos rinktinė.
Antoine'as Griezmannas ir Manuelis Neueris
Antoine'as Griezmannas ir Manuelis Neueris / „Scanpix“ nuotr.

Joachimo Lowo kariauna svarbiausią šios vasaros dvikovą pasitinka išretėjusiomis gretomis, tačiau būdama nežymi favoritė.

Šiame mače planetos čempionams negalės padėti diskvalifikuotas Matsas Hummelsas bei traumas patyrę Mario Gomezas ir Sami Khedira. Nemažai abejonių yra ir dėl Bastiano Schweinsteigerio bei Benedikto Howedeso sveikatos būklės, bet vokiečiai vis vien galvoja tik apie pergalę.

Šiame čempionate vokiška mašina beveik nestringa. Iki šiol stipriausia pasaulio komanda į savo vartus praleido vos vieną įvartį ir tai yra geriausias rodiklis tarp visų „Euro 2016“ dalyvių.

Tiesa, ir tą vienintelį kartą vokiečius varžovams nuskriausti pavyko tik 11 metrų baudinio dėka, kurį ketvirtfinalyje realizavo italas Leonardo Bonucci.

Tačiau kitoje aikštės pusėje ketvirtadienio vakarą bus, ko gero, iki šiol pats stipriausias priešininkas. Prancūzija jau įmušė 11 kartų – daugiausiai iš visų pirmenybių dalyvių.

Ir nors ketvirtfinalyje šeimininkai pasišvilpaudami prašoko išsišokėlių islandų barjerą (5:2) ir bus gerokai šviežesni, šį kartą Didier Deschamps'as turės kur kas labiau pasukti galvą. Ir ne tik todėl, kad dar rungtynių išvakarėse nebuvo aišku, ar pusfinalyje galės padėti vienas komandos atakų lyderių Olivier Giroud.

Vokietija – Prancūzija
Vokietija – Prancūzija

Didžiuosiuose turnyruose prancūzai vokiečius yra įveikę vos kartą ir tai nutiko gūdžiais 1958-aiaisis metais vykusiame pasaulio čempionate, kai Les Bleus iškovojo pergalę mače dėl bronzos.

Visi kiti trys mačai pasibaigė vokiečių pergalėmis arba lygiosiomis, po kurių į kitą varžybų etapą vis tiek žengdavo Die Mannschaft. Taip įvyko 1982 ir 1986 metų planetos čempionatų pusfinaliuose, taip nutiko ir prieš dvejus metus pasaulio pirmenybių ketvirtfinalyje.

Sukti galvą D.Deschamps'ui teko ne tik dėl O.Giroud. Samuelis Umtiti sužaidė gana solidžias rungtynes gynybos viduryje prieš islandus, tad neaišku – jį ar tas rungtynes dėl diskvalifikacijos praleidusį Adilą Rami – ketvirtadienio vakarą strategas mes į aikštę nuo pirmųjų minučių.

Šiose rungtynėse į starto sudėtį turėtų jau sugrįžti saugas N'Golo Kante, kuris yra nepaprastai svarbus dėl savo gynybinių sugebėjimų.

VIDEO: Žvelgiantiems giliau: 15min laida apie „Euro 2016“. Vokietija – Prancūzija

Didžiausias Prancūzijos sporto dienraštis „L'Equipe“ savo futbolininkų žaidimą mače su islandai pavadino „Beveik idealiu“. Šiomis dienomis Prancūzija su pasimėgavimu aprašinėjo savo ekipos puolimo potencialą ir faktą, kad dėl rezultatyviausiam pirmenybių futbolininkui skiriamo „Auksinio batelio“ savotiškas varžytuves rengia trys prancūzai – Antoine'as Griezmannas bei Dimitri Payet su O.Giroud.

„Italija buvo labai stipri pasaulinės klasės komanda, tačiau jos žaidimą buvo galima prognozuoti. Prancūzija yra visiškai kitokia. Prancūzai labai dažnai keičiasi pozicijomis, jų žaidimas kur kas sunkiau nuspėjamas“, – prieš mačą pripažino Vokietijos rinktinės strategas J.Lowas.​

Taiklūs Vokietijos rinktinės stratego žodžiai, tačiau gudrųjį lapiną primenantis planetos čempionų strategas neabejotinai žino, kokius kozirius iš rankovės reiks ištraukti norint iki minimumo sumažinti to prancūzų netikėtumo faktoriaus galimybę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius