Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Geriausiu pripažintas Fiodoras Černychas: „Nežinau, ar šiemet buvau vertas šio apdovanojimo“

2017-aisiais Lietuvos futbolo padangėje vėl Fiodoro Černycho žvaigždė švietė ryškiausiai. Pirmadienio vakarą rinktinės kapitonas antrs metus iš eilės išrinktas geriausiu šalies futbolininku. Lietuvos futbolo federacijos organizuotuose rinkimuose Balstogės „Jagiellonia“ atakuojantis saugas aplenkė bendraklubį Arvydą Novikovą bei A lygos čempioną Vaidą Slavicką.
Tomas Danilevičius ir Fiodoras Černychas
Fiodoras Černychas / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

„Malonu, kad buvau įvertintas antrus metus iš eilės, bet nežinau, ar buvau vertas šio apdovanojimo. Metai nebuvo geriausi. Šį apdovanojimą galėjo gauti tiek Arvydas, tiek Vaidas. Kaip bebūtų, esu laimingas“, – kalbėjo laureatas.

– Arvydas stovėdamas ant scenos šypsojosi turbūt mažiausiai. Esate geri draugai – kaip manote, ar tikėjosi triumfuoti šiemet jis? – žurnalistai paklausė F.Černycho.

– Gali būti. Manau, kad kiekvienas, kuris buvo trejetuke, to tikėjosi. Ir aš manau, kad būčiau šiek tiek nuliūdęs, jei būtų nepavykę laimėti.

– Kokie buvo šie metai jums?

– Klube sekėsi neblogai. Laimėjome Lenkijos čempionato sidabro medalius, o tai Balstogės klubui – didelis pasiekimas. Rinktinėje sekėsi kiek prasčiau. Patys žinome, kad šie metai nebuvo geriausi. Mano žaidimas rinktinėje taip pat buvo gerokai prastesnis nei pernai. Arvydas rinktinėje atrodė tikrai geriau, tad maniau, kad laimėti galėjo ir jis.

– Įstojote į žaidėjų klubą, kurie šį apdovanojimą laimėjo du kartus iš eilės...

– Apie tai net negalvojau. Svarbiausia, kad laimėjau.

– Ar pridės šis laimėjimas motyvacijos kitais metais?

– Be abejo, apginti titulą tikrai norėtųsi.

– Galite palyginti praėjusius ir šiuos metus? Kada buvote geresnis?

– Jei kalbėsime apie rinktinę, geriau sekėsi pernai. Klube buvo geresni šie. Praėjusiais metais rinktinėje pavyko įmušti daug įvarčių. Gaila, kad to pakartoti nepavyko šiemet. Tikėkimės, kad kitais metais seksis gerai ir ten, ir ten.

– Su Arvydu esate pažįstami nuo vaikystės. Ar patraukdavot vienas kitą per dantį pastarąją savaitę, kai teko laukti nugalėtojo?

– Šiek tiek šnekėjomės. Sutarėme, kad kaip bebūtų ir kad kuris laimėtų, tas bus to vertas.

– Ko tikitės iš ateinančių metų?

– Ateinančią vasarą baigiasi sutartis su „Jagiellonia“. Visgi išvykti iš Balstogės galiu ir šią žiemą. Jei sulauksiu gero pasiūlymo užsienyje ar stipresniame klube, norėčiau išbandyti save ten. Vėliau tokio šanso gali nebebūti.

– Apie išvykimą kalbėjote ir po praėjusio sezono. Jaučiatės Lenkijoje „užsisėdėjęs“?

– Tikrai ne. Atėjo naujas treneris, žaidžiame kitokį futbolą. Anksčiau rėmėmės daugiau kontratakomis ir išnaudodavom savo greitį. Dabar žaidžiame daugiau pozicinį futbolą. Atakuojame mažiau, tai ir mano statistika kuklesnė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius