-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Gintra-Universitetas“ UEFA moterų Čempionių lygos atrankoje versis su jaunomis žaidėjomis

Lietuvos moterų futbolo čempionė „Gintra-Universitetas“ antradienį išvyko į Bosniją ir Hercegoviną, kur ketvirtadienio ryte pradės 2011/12 metų sezono UEFA Moterų Čempionių lygos atrankos etapo varžybas.
Viktorija Budrytė
Viktorija Budrytė / E.Černiausko nuotr.
Temos: 1 UEFA

Birželį ištraukti burtai lėmė, kad „Gintra-Universitetas“ pateko į ketvirtą atrankos etapo grupę  ir susitiks Sarajevo „WFC SFK 2000“ (Bosnija ir Hercegovina), Klužo-Napokos „Olimpia“ (Rumunija) ir Stambulo „Atasehir Belediyespor“ (Turkija) komandomis. Grupės turnyras vyks Sarajeve rugpjūčio 11-16 dienomis.

„Gintros-Universiteto“ treneris Rimantas Viktoravičius prieš kelionę sakė, jog  šį kartą komandai nekeliami tikslai dėl konkrečių vietų, nes į Bosniją ir Hercegoviną važiuoja labai jaunos žaidėjos. Daugelis jų dar atstovauja ar neseniai atstovavo Lietuvos merginų U-19 ir U-17 rinktinėms. Komandoje bus vienintelė legionierė – vartininkė Ina Boyko iš Azerbaidžano.

„Dėl šeimyninių ar darbinių aplinkybių su mumis negalės vykti tokios patyrusios žaidėjos kaip Raimonda Kudytė, Ana Alekperova, Gitana Kerpienė ir Jurgita Mačikunytė. Todėl turėsime verstis su jaunomis futbolininkėmis. Tikimės, kad jos šiose varžybose įgis patirties. Mūsų tikslas – kiekvienose rungtynėse kautis ir stengtis žaisti futbolą neapsiribojant vien akla gynyba“, – sakė R.Viktoravičius.

Ruošiantis atrankos varžyboms „Gintra-Universitetas“ sužaidė ketverias draugiškas rungtynes. Dvikovose su Švedijos komanda kartą laimėjo varžovės 1:0,  o kitos rungtynės lygiosiomis 3:3. Namuose šiaulietės 6:0 sutriuškino Liepojos „Metalurgs“ (Latvija) ekipą, o svečiuose pralaimėjo 1:4. „Pastarosiose rungtynėse neturėjome daug traumuotų žaidėjų ir eksperimentavome, todėl rezultato nesureikšminu“, – komentavo R.Viktoravičius.

Pasak jo, atrankos grupės favoritėmis reikėtų laikyti Bosnijos ir Hercegovinos komandą, kuri buvo traukiama iš pirmojo burtų krepšelio. „Su bosnėmis esame žaidę ir buvo labai sunku. Prognozuoti kitų komandų pajėgumą nelengva, nes sunku pasakyti, kokios sudėties bus varžovės“, – svarstė treneris.

Pirmąsias rungtynes „Gintra-Universitetas“ žais ketvirtadienį 11 valandą su  „Atasehir Belediyespor„ ekipa, o antrąsias – tokiu pačiu laiku su  Klužo-Napokos „Olimpia. Grupės varžybas šiaulietės baigs kitą antradienį 17 val. rungtynėmis su Sarajevo „WFC SFK 2000“.

Grupių varžybų nugalėtojai  ir dvi geriausios antrosios (iš aštuonių grupių) komandos pateks į atkrintamąsias varžybas, kur prie jų prisijungs dar 22 komandos.  UEFA Moterų Čempionių lygoje 2011/12 metų sezoną dalyvaus rekordinis komandų skaičius – 54.

„Gintra-Universitetas“ komandos sudėtis:

Vartininkės: Ina Boyko (1995 metų gimimo), Greta Kaselytė (1992 m.);

Gynėjos: Simona Labunskaitė (1991 m.), Virginija Pauliukaitė (1992 m.), Brigita Partikaitė (1991 m.), Marija Stasiulytė (1992 m.), Indrė Kirjanovaitė (1989 m.);

Saugės: Faustė Adamavičiūtė (1995 m.), Oksana Imanalijeva (1990 m.), Rimantė Kunickaitė (1993 m.), Tatjana Veržbickaja (1993 m.);

Puolėjos: Viktorija Budrytė (1989 m.), Rasa Imanalijeva (1991 m.), Kamilė Vaičiulaitytė (1994 m.), Sonata Vanagaitė (1994 m.).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius